Joe Biden nu va impune carantină naţională în SUA. Anunţul preşedintelui ales, în ciuda creşterii numărului de infecţii

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a declarat că nu va impune carantină naţională, în ciuda creşterii numărului de cazuri COVID-19 în ţară, în ultimele săptămâni.

20 nov. 2020, 10:09
Joe Biden nu va impune carantină naţională în SUA. Anunţul preşedintelui ales, în ciuda creşterii numărului de infecţii

„Nicio circumstanţă nu ar putea justifica în opinia mea o carantină naţională totală. Cred că ar fi contraproductiv”, a declarat Joe Biden, potrivit The Guardian. Preşedintele ales al SUA urmează să se instaleze pe 20 ianuarie la Casa Albă.

Citeşte şi Bill Gates a atras atenţia: Cum va arăta lumea, după pandemia de COVID. Ce se întâmplă cu călătoriile şi munca

SUA au înregistrat în 24 de ore, de miercuri până joi, 2.239 de decese cauzate de COVID-19, potrivit bilanţului prezentat de Universitatea Johns Hopkins.

Statele Unite au depăşit pragul de 250.000 de morţi din cauza covid-19 de la începutul pandemiei, iar numeroase state şi oraşe mari au reintrodus restricţii odată cu apropierea Thanksgiving, sărbătorită de obicei în reuniuni mari de familie.

Statele Unite au înregistrat o medie zilnică de peste 1.000 de morţi din cauza covid-19 în ultimele săptămâni, dar cu toate acestea, Joe Biden, preşedintele ales al SUA, nu consideră necesară o carantină naţională în SUA. Cel puţin 78.630 de oameni au fost spitalizaţi miercuri după-amiaza, bolnavi de covid-19 – un ”record” zilnic de la începutul crizei sanitare. În faţa acestei noi accelerări a epidemiei, numeroase state şi metropole au reintrodus restricţii.

Primarul Chicago, al treilea cel mai important american, a îndemnat locuitorii să rămână acasă, mai puţin în cazul unor deplasări esenţiale. Statul New York a impus o închidere pe timpul nopţii a barurilor şi restaurantelor şi a închis din nou şcolile – începând de joi. Nivelul pozitivităţii testelor în cel mai important oraş american a atins 3% – un prag de la care primarul s-a angajat în faţa sindicatelor din învăţământ să ia această măsură. ”Trebuie să luptăm împotriva celui de-al doilea val”, a subliniat Bill de Blasio, care le cere tuturor elevilor să treacă la învăţământul online – pe o perioadă neprecizată.