Carantină pentru două localități din Constanța. Incidența a depășit 7,56 la mia de locuitori

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a propus intrarea în carantină a orașului Eforie și a satului Lazu, începând de joi seara, pentru o perioada de 14 zile. Rata de infectare în Eforie este de 7,56 cazuri la mia de locuitori.

25 nov. 2020, 17:40
Carantină pentru două localități din Constanța. Incidența a depășit 7,56 la mia de locuitori

Carantină pentru două localități din Constanța. Prefectura Constanța a anunțat faptul că în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a propus intrarea în carantina din data de 26 noiembrie, ora 20, a orașului Eforie și a satului Laza, care ține de comuna Agigea.

Citește și: Enoriași amendați la Constanța. Au participat la o slujbă în interiorul bisericii fără să poarte masca de protecție

Măsura impusa va fi valabilă pentru 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, dacă situația în ceea ce privește infectarea o va impune, Ordinul de intrare în carantină va fi semnat de către seful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Carantină pentru două localități din Constanța. Prin urmare, în localitățile Eforie și Lazu se interzice circulația persoanelor în afara locuinței, cu excepțiile valabile la nivel național. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte legimitația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator, iar pentru deplasarea în interes personal, o declarație pe propria răspundere, completată.

În interiorul localității se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri. De asemenea, ocupanții unui autovehicul, dacă nu sunt membri ai aceleiași familii, au obligația de a purta masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.

De asemenea, CJSU a decis permiterea oficierii slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc. În ceea ce privește evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoana, cu respectarea regulilor de protecție sanitară. Este permisă oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane.

Este permisă și oficierea evenimentelor de stare civilă cu prezența a maxim 20 de persoane în exteriorul clădirilo și respectiv opt persoane în înteriorul clădirilor, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

În prezent, se află în carantină județul Constanța, localitățile Agigea, Costinești, Techirghiol, Medgidia, Lumina, Mihail Kogalniceanu, Valu lui Traian, Ovidiu, Năvodari și municipiul Constanța.