Enoriași amendați la Constanța. Au participat la o slujbă în interiorul bisericii fără să poarte masca de protecție

Treizeci şi nouă de persoane au fost amendate de oamenii legii din Constanța după ce au participat la o slujbă religioasă la o biserică din municipiul Constanța. Enoriașii nu au purtat masca de protecție și nu au respectat distanțarea fizică.

25 nov. 2020, 17:07
Enoriași amendați la Constanța. Au participat la o slujbă în interiorul bisericii fără să poarte masca de protecție

Enoriași amendați la Constanța. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, cel care a solicitat în instanța ca pelerinajul de Sfântul Andrei să fie organizat în acest an.

Citește și: Constanţa a intrat în carantină. Aglomeraţii şi trafic infernal înainte de închiderea oraşului

Conform reprezentanților Poliţiei Judeţene Constanţa, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în interiorul unui lăcaş de cult din municipiul Constanţa, ar fi oficiată o slujbă la care participă mai multe persoane care nu respectă măsurile de protecţie sanitară, conform replicaonline.ro.

Oamenii legii au ajuns imediat la fața locului și au constatat faptul că cele sesizate se confirmă. Prin urmare, polițiștii și jandarmii constănțeni au identificat 39 de persoane care nu purtau masca de protecţie şi nu respectau măsurile de distanţare socială. Acestea au fost sancţionate contravenţional, valoarea totală a amenzilor fiind de 4.500 de lei.

Enoriași amendați la Constanța.”Forţele de ordine au identificat 39 de persoane care nu purtau masca de protecţie şi nu respectau măsurile de distanţare socială. Acestea au fost sancţionate contravenţional, valoarea totală a amenzilor fiind de 4.500 de lei”, a informat IPJ Constanţa.

Pelerinajul de Sfântul Andrei nu va fi permis anul acesta. ÎPS Teodosie, înfrânt în instanță

Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a permite organizarea pelerinajului de Sfântul Andrei. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile.

Instanța a respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului de anulare a măsurii care impune ca la pelerinaje să participe doar localnici. Decizia a fost luată de Tribunalul Constanța, dar poate fi contestată în termen de cinci zile.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, s-a prezentat marţi la Tribunalul Constanţa, însoţit de avocata Diana Șoșoacă, şi a spus că libertatea religioasă nu poate fi îngrădită nici măcar în timpul unei crize sanitare.

Arhiepiscopia Tomisului a depus la Tribunalul Constanţa o cerere de anulare a unei decizii luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care se interzice ca la pelerinajele religioase să participe alte persoane în afara celor care au domiciliul în localitatea unde are loc evenimentul.

 

 


loading...