Carantină prelugită în Baia Mare

Autorităţile locale au aprobat prelungirea carantinei în Baia Mare cu încă şapte zile. Măsura va intra în vigoare după ce şeful DSU, Raed Arafat, va semna ordinul.

25 nov. 2020, 14:50
Carantină prelugită în Baia Mare
Carantină în România

Carantină prelugită în Baia Mare. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a anunţat că au fost inițiate la nivel central, având în vedere analiza evoluției situației epidemiologice, procedurile stabilite de legislația în vigoare pentru prelungirea măsurii de carantină zonală a municipiului Baia Mare, începând de astăzi, 25 noiembrie, ora 17.00.

Municipiul Baia Mare ar urma să mai rămână în carantină încă şapte zile.

Măsura va intra în vigoare abia după ce şef Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat, Dr. Raed Arafat, va semna ordinul.

Noile măsuri ce trebuie respectate în municipiul Baia Mare după prelungirea carantinei vor fi anunţate după semnarea ordinului de carantinare.

 

Carantină prelugită în Baia Mare. Incidenţa coronavirus 25 noiembrie

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miecuri, o incindeţă de 3.07 cazuri COVID-19 la mia de locuitori în judeţul Maramureş. În Municipiul Baia Mare rata de infectare este 5,49 la mia de locuitori.

 

Carantină în Baia Mare din 11 noiembrie

Municipiul Baia Mare a intrat în carantină la data de 11 noiembrie

, ora 17. La momentul carantinării, la Baia Mare rata de infectare era de 6,47 la mia de locuitori. Timp de 14 zile slujbele religioase s-au ţinut fără public, credincioșii putând intra în biserici doar pentru rugăciune individuală. Botezurile, cununiile sau înmormântările s-au putut oficia doar cu participarea a maxim 16 persoane.

În perioada de carantină, centrele comerciale din Baia Mare au avut program de funcționare de la 10.00-21.00, iar în weekend au fost închise.