Carantină prelungită cu 14 zile pentru localităţile Chitila, Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele

Măsura de carantină zonală a fost prelungită cu 14 zile pentru localităţile ilfovene Chitila, Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele, începând de luni seara, de la ora 22.00.

05 apr. 2021, 22:26
Carantină prelungită cu 14 zile pentru localităţile Chitila, Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele

Carantină prelungită. Prefectura Ilfov a anunţat că, în urma analizei de risc făcute de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat, în şedinţă extraordinară, hotărâri privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşele Chitila şi Măgurele (cu satele aparţinătoare Alunişu, Dumitrana, Măgurele, Pruni şi Vârteju) şi comunele Ciorogârla şi Corbeanca.

Carantină prelungită. Propunerile au fost înaintate către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii.

Programul magazinelor ar putea fi schimbat. Prefectul Capitalei a identificat problema: nu există număr fix de coşuri
Ca urmare, şeful DSU, secretar de stat dr. Raed Arafat, a emis ordinele privind prelungirea carantinei în aceste localităţi, începând din 5 aprilie, de la ora 22.00, până în 19 aprilie, la aceeaşi oră.

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 calculată luni este de 10.15 la o mie de locuitori în Chitila, 9.09 în Măgurele, 9.41 în Ciorogârla şi 9.40 în Corbeanca.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni alte 3.611 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. 120 de pacienţi au decedat, iar 1.478 sunt internaţi la ATI, numărul lor fiind în creştere.

În Bucureşti sunt 1.063 de cazuri noi de COVID-19. În 5 judeţe numărul cazurilor noi se situează peste 150: Cluj – 218, Ilfov – 195, Constanţa – 184, Braşov – 179. Galaţi – 154.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori a scăzut şi în Bucureşti, şi în Ilfov, unde avea cele mai mari valori. Un număr de 13 judeţe şi Capitala au acest coeficient peste 3.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.033 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ziua de 4 aprilie, 7.462 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.749.170 de lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost întocmite, ieri, 2 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Stare de urgenţă sanitară, alertă MAE: virusul polio sălbatic se răspândeşte în lume

Carantină prelungită de sâmbătă şi în Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari,

Măsura de carantină zonală se prelungeşte cu 14 zile pentru localităţile Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari, din judeţul Ilfov, începând de sâmbătă, de la ora 22:00.

Ca urmare a analizei de risc realizată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară hotărârile privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru: comuna Domneşti, cu satele aparţinătoare Domneşti şi Ţegheş; comuna Jilava; oraşul Pantelimon; oraşul Voluntari.

Propunerile au fost înaintate către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii.