Carantină prelungită în Alba Iulia. Restricții dure pentru încă șapte zile

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a prelungit carantina cu încă șapte zile în municipiul Alba Iulia și în localitățile Bărăbanț, Micești, Oarda și Pâclișa. Municipiul Blaj, orașul Cugir și comuna Ciugud ies din carantină

07 dec. 2020, 18:43
Carantină prelungită în Alba Iulia. Restricții dure pentru încă șapte zile

Carantină prelungită în Alba Iulia. Conform deciziei CJSU, carantina va prelungită începând de marți, de la ora 00:00. Măsurile privind deplasările pe timp de zi și noapte vor rămâne în vigoare, pe lângă regulile de protecție sanitară, conform alba24.ro.

Citește și: Sărbătorile de iarnă 2020 vin cu măsuri de carantinare. Anunțul lui Arafat

”Se va solicita Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea ordinului comandantului acțiunii pentru prelungirea măsurii de carantinare zonală la nivelul municipiului Alba Iulia și a localităților aparținătoare Bărăbanț, Micești, Oarda și Pâclișa, județul Alba, pe o perioadă de 7 zile, începând cu data de 08.12.2020, ora 00:00”, se arată în hotărâre.

Carantină prelungită în Alba Iulia. Prefectul de Alba susține că propunerea inițială a DSP a fost de 58 de puncte în analiza de risc, sub pragul de carantină, însă INSP a avizat prelungirea carantinei, cu 61 de puncte.

”Pentru Alba Iulia (incidența 7,14) a fost propusă de către INSP prelungirea carantinei pentru încă 7 zile, având în vedere că este o incidență crescută față de media pe țară, care este 4,89. Dacă în următoarele zile va fi o scădere accentuată, nu vom ezita să convocăm CJSU și să propunem ridicarea carantinei. Dar acest lucru trebuie să vină după o propunere a specialiștilor”, a spus Albu.

Municipiul Alba Iulia are incidența cazurilor COVID la 14 zile de 7,14, în ușoară creștere față de situația cu o zi în urmă (7,13). Municipiul Blaj, orașul Cugir și comunele Ciugud ies din carantină, propunerea fiind avizată de INSP, în contextul actual epidemiologic. Aceeași propunere va fi făcută și pentru Vințu de Jos. Municipiul Alba Iulia a intrat în carantină la jumătatea lunii noiembrie, iniţial pentru două săptămâni. Măsura a fost prelungită săptămâna trecută.

”DSP Alba a întocmit analizele de risc și le-a transmis la INSP. Pentru Cugir, Blaj și Ciugud a fost acceptată propunerea de ridicare a carantinei”, a declarat luni prefectul de Alba, Nicolae Albu.