Carantină prelungită în localitatea premierului Orban

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă 8.072 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 134 de persoane au decedat. 1.280 de pacienţi sunt internaţi la ATI.

06 dec. 2020, 01:28
Carantină prelungită în localitatea premierului Orban

Carantina a fost prelungită cu şapte zile pentru localităţile Corbeanca, Dobroeşti, Măgurele, Mogoşoaia, Otopeni şi Popeşti Leordeni, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, prefectul judeţului Ilfov, Daniel-Tudorel Zamfir.

El a precizat că şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a emis ordinele de prelungire a carantinei cu şapte zile, începând de sâmbătă, ora 22:00, pentru cele şase localităţi.

Avertizare RO-Alert din cauza nivelului ridicat de răspândire a COVID în apropiere de Capitală. Ce trebuie să facă oamenii pentru a nu-şi pune viaţa în pericol
Anterior, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a propus şefului DSU prelungirea carantinei cu şapte zile, pe baza analizei de risc făcute de DSP şi avizate de INSP, după cum a precizat Daniel-Tudorel Zamfir.

Carantina prelungită pentru şase localităţi din judeţul Constanţa, printr-o decizie a CJSU

Prefectura Constanţa a anunţat sâmbătă, că în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a votat prelungirea carantinei pentru şase localităţi, cu 14 zile pentru cinci dintre acestea şi cu şapte zile pentru oraşul Techirghiol.

Prefectura Constanţa a transmis că Institutul Naţional pentru Sănătate Publică a avizat analizele de risc ale Direcţiei de Sănătate Publică pentru următoarele localităţi: Ovidiu, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Techirghiol, Valu lui Traian şi Năvodari. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit sâmbătă dimineaţa, a votat propunerea de prelungire a carantinării pentru 14 zile în cinci localităţi, iar pentru oraşul Techirghiol a fost votată prelungirea carantinei pentru şapte zile.

De asemenea, de vineri, de la ora 20.00, în municipiul Constanţa a fost prelungită carantina pentru încă 14 zile.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă 8.072 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 134 de persoane au decedat. 1.280 de pacienţi sunt internaţi la ATI.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este 5,53 în Bucureşti. Cea mai mare valoare a acestui indicator este în Constanţa – 7,15, urmată de Ilfov – 6,82.