Carantină prelungită în Shanghai din cauza pandemiei de coronavirus. Autorităţile analizează rezultatele testelor COVID-19

Cei 26 de milioane de locuitori din Shanghai vor rămâne în carantină în timp ce analizează rezultatele unui exerciţiu de testare a întregii populaţii pentru COVID-19.

04 apr. 2022, 19:44
Carantină prelungită în Shanghai din cauza pandemiei de coronavirus. Autorităţile analizează rezultatele testelor COVID-19

Carantina în Shanghai din cauza pandemiei de coronavirus a fost prelungită, anunţă oficiali citaţi de Reuters.  Restricţiile ar fi trebuit să se încheie marţi, la ora locală 5 dimineaţa (24.00, ora României).

Potrivit administraţiei locale, oraşul Shanghai va continua să rămână în lockdown total, locuitorii având permisiunea de a părăsi locuinţa doar pentru tratament medical. Nu a fost menţionată o dată exactă când restricţiile vor fi înlăturate, scrie news.ro.

China a trimis armata şi mii de angajaţi din domeniul sănătăţii în Shanghai pentru a ajuta la efectuarea testelor COVID-19 pentru toţi cei 26 de milioane de locuitori ai metropolei, fiind cea mai amplă astfel de acţiune de la începutul pandemiei de coronavirus.

Un total de 13.146 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate duminică în China, cea mai mare cifră de la vârful primului val în urmă cu peste doi ani, au anunţat autorităţile sanitare. Din totalul de 13.146 de cazuri de COVID-19,  1.455 erau pacienţi cu simptome şi 11.691 asimptomatici.

Shanghai a devenit în ultimele zile epicentrul unui nou val de contaminare legat de Omicron. Autorităţile au dispus efectuarea unui exerciţiu de eliminare a COVID-19, bazat pe testarea, urmărirea şi carantinarea tuturor cazurilor pozitive şi a contactelor lor apropiate.

Citeşte şi: Un bărbat din Germania s-a vaccinat de aproape 90 de ori împotriva coronavirus pentru a vinde apoi certificatele COVID

Noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată în China la sfârşitul lui 2019. China este una dintre ultimele ţări din lume care practică o politică „zero Covid” menită să împiedice apariţia de noi cazuri prin lockdown-uri stricte, testare în masă, izolarea sistematică a persoanelor infectate şi închiderea aproape completă a frontierelor.