Un bărbat din Germania s-a vaccinat de aproape 90 de ori împotriva coronavirus pentru a vinde apoi certificatele COVID

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din Germania s-a vaccinat împotriva coronavirus de 87 de ori pentru a obţine certificatele de vaccinare pe care ulterior le vindea.

04 apr. 2022, 12:51
Un bărbat din Germania s-a vaccinat de aproape 90 de ori împotriva coronavirus pentru a vinde apoi certificatele COVID

Un bărbat din Germania este cercetat pentru eliberarea neautorizată de certificate de vaccinare COVID şi falsificare de documente. Bărbatul în vârstă de 60 de ani este suspectt că s-a vaccinat împotriva COVID de 87 de ori pentru a vinde mai apoi certificatele false celor care nu voiau să se vaccineze şi aveau nevoie de certificat verde. S-a întâmplat în Magdeburg, în estul Germaniei, scrie mdr.de.

Practica ar fi continuat luni de zile, până când suspectul a fost depistat. Bărbatul a fost prins într-un centru de vaccinare din Eilenburg din Saxonia, unde se prezentase pentru a doua zi consecutiv să se vaccineze. Poliţia i-a confiscat mai multe certificate de vaccinare în alb şi îl cercetează.

Deocamdată nu se ştie care este starea de sănătate a bărbatului după administrarea a circa 90 de vaccinuri de la diverşi producători.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 1 aprilie. Aproape 3.000 de noi infectări şi 27 de morţi COVID-19 în 24 de ore

Poliţia din Germania a făcut mai multe controale în ultima vreme în dosarele privind certificatele false COVID-19. Şi în Germania sunt mulţi anti-vaccinişti, care în acelaşi timp au nevoie de certificat verde şi sunt dispuşi să plătească bani grei pentru a-l obţine pentru a putea merge la restaurante, teatre, piscine sau în alte locuri în care ai acces doar cu certifiact.

Citeşte şi: Numărul cazurilor de gripă, în creştere în România

Germania s-a confruntat cu o creştere uriaşă a cazurilor COVID-19. La 31 martie au fost raportate peste 560.000 de cazuri noi COVID-19.

Purtarea măștilor de protecţie nu mai este obligatorie în magazinele alimentare și în majoritatea teatrelor, dar este încă obligatorie în transportul public.

În majoritatea școlilor din Germania, elevii nu mai trebuie să poarte măști la interior.

Experții în sănătate spun că cea mai recentă creștere a infecțiilor din Germania a fost declanșată de subvarianta Omicron BA.2. În total, Germania a înregistrat 130.029 de decese cauzate de COVID-19.