Carburanţii s-au ieftinit în minivacanţa de 1 Decembrie. Litrul de motorină a coborât sub pragul de 8 lei pe litru

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile cu 15 bani pe litru, și la benzină și la motorină, o mișcare de preț de o amplitudine mult mai mare decât cele cu care ne-a obișnuit compania. Prețul motorinei, cel mai utilizat carburant din România, coboară sub pragul de 8 lei pe litru.

30 nov. 2022, 11:08
Carburanţii s-au ieftinit în minivacanţa de 1 Decembrie. Litrul de motorină a coborât sub pragul de 8 lei pe litru
Preţ benzină şi motorină. Sunt veşti bune pentru şoferi

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București a afişat pe 29 noiembrie 2022, în aplicația Petrom, un preț al benzinei standard de 7,26 lei/litru, în timp ce prețul litrului de motorină standard este de 8,43 lei.

După aplicarea reducerii de 50 de ani, preţurile ajung la 6,76 lei pe litru la benzină și 7,93 lei pe litru la motorină.

Potrivit unei analize Economica.net, comparativ cu prețurile de ieri, Petrom a ieftinit benzina și motorina cu 15 bani pe litru, o mișcare de preț neobișnuit de mare, în condițiile în care compania petrolieră operează modificări de maximum 8 bani pe litru odată. Petrom a mai operat modificări de preț de această valoare în luna septembrie.

Citeşte şi: Noi ajutoare pentru fermieri. Cine beneficiază de reducerea accizei la motorină în 2023 şi când se depun cererile

Ultima data, prețuri de sub opt lei pe litru la motorină au fost înregistrate la finalul primei săptămâni din octombrie.

Ieftinirea de azi vine după ce precedenta a avut loc chiar ieri, și a fost de patru bani pe litru la benzină și de opt bani la motorină.

Ieftinirile sunt generate de scăderile cotațiilor la produsele petroliere, pe fondul ieftinirii țițeiului. Cotaţia petrolului a coborât luni la cel mai redus nivel din acest an, după ce protestele faţă de restricţiile impuse de autorităţile chineze pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19 au generat îngrijorări cu privire la evoluţia cererii de carburant în cel mai mare importator mondial de ţiţei.