Carburanții s-au scumpit din nou. Cât au ajuns să coste plinul de motorină și benzină

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților în România, a crescut iar prețurile pentru benzină și motorină.

08 mart. 2023, 10:38
Carburanții s-au scumpit din nou. Cât au ajuns să coste plinul de motorină și benzină

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București a afișat miercuri un preț al benzinei standard de 6,68 lei/litru, în timp ce litrul de motorină standard se vinde cu 7,30 lei. Așadar, în această dimineață Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut prețul benzinei cu șase bani pe litru și pe cel al motorinei cu un ban pe litru, scrie Economica.net.

După modificările de azi, diferența de preț dintre cei doi carburanți scade la doar 62 de bani pe litru.

Citește și: RCA 2023. Veste proastă pentru şoferii tineri, care sunt noile tarife, majorări semnificative

Scumpirea de azi a carburanților vine după o succesiune de creșteri de preț, la fel, de mica amploare în general, dar destul de dese. Precedenta modificare de preț a avut loc în urmă două zile. Pe 6 martie, Petrom a crescut prețul benzinei și motorinei cu patru bani pe litru. Pe 3 martie, Petrom a crescut prețul motorinei cu patru bani pe litru și l-a menținut pe cel al benzinei. Cu o zi înainte însă, pe 2 martie, Petrom majorase prețul benzinei cu cinci bani pe litru, dar nu scumpise și motorina.

Așadar, în martie, au avut loc deja patru scumpiri, operate de liderul pieței după un lanț mai lung de ieftiniri în luna februarie, urmate de o perioadă de stabilitate a prețurilor.

Citește și: Accident grav în Ialomița. Două persoane au ajuns la spital după ce au căzut cu mașina de pe un pod într-un canal de irigații

Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină, dintre care doar circa două treimi se produce în cele trei rafinării din țară, restul se importă. Consumul a crescut ușor anul trecut, cu circa 3%.