Carburanţii se tot scumpesc în România. Aproape 4% în doar o lună. Motorina e mai scumpă decât în Austria sau Spania

Publicat: Sâmbătă, 03 Februarie 2018 11:20 // Actualizat: Sâmbătă, 03 Februarie 2018 11:20 // Sursa: romaniatv.net

Benzina şi motorina au continuat să se scumpească şi în ultima săptămână la pompele din România, urmând trendul european, dar mult peste creşterea medie din Uniunea Europeană. În prima lună care a trecut din acest an, preţurile au crescut cu 3,8%.

Foto: economica.net

La data de 29 ianuarie, preţul mediu al benzinei era, la pompele din România, de 5,36 lei pe litru, iar la motorină de 5,47 lei pe litru, conform ultimelor date ale Oil Bulletin, serviciul de statistică al Comisiei Europene, scrie economica.net. Preţurile sunt mai mari cu doi bani pe litru faţă de nivelurile consemnate cu o săptămână în urmă de aceeaşi sursă, ceea ce nu înseamnă o majorare substanţială dar care vine după un şir mai lung de scumpiri substanţiale.

Citeşte şi Bărbaţi prinşi când furau motorină din TIR-urile parcate pe A1

La data de 1 ianuarie, benzina costa, în medie, 5,16 lei pe litru în România, iar motorina 5,27 lei pe litru. Aşadar, în doar o lună, benzina şi motorina s-au scumpit cu 20 de bani pe litru. Ceea ce înseamnă că, doar într-o lună, carburanţii s-au scumpit cu 3,8%.

Dacă socotim preţurile în euro, utile pentru a compara situaţia de la noi cu cea din Europa, în prima lună din acest an, preţul benzinei a crescut de la 1,10 euro pe litru la 1,15 euro pe litru, iar cel al motorinei de la 1,13 euro pe litru la 1,17 euro pe litru, potrivit aceleiaşi surse. Avem deci în România o scumpire, raportată la preţurile în euro, de 4% la benzină şi 3,8% la motorină.

Continuarea articolului pe economica.net.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
motorină motorina ieftina pret benzina scumpire carburanti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
03 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H