Cardinalii electori nu vor avea dreptul să utilizeze mijloace de comunicaţie în timpul Conclavului

Cardinalii care vor participa la procedura de alegere a viitorului papă nu vor avea dreptul de a utiliza telefoane mobile, mail, reţele de socializare sau Twitter în perioada desfăşurării Conclavului, pentru a se evita scurgerile de informaţii, anunţă surse de la Vatican, citate de ziarul Le Point. De asemenea, contul de Twitter al Papei Benedict va fi închis definitiv imediat după prezentarea demisiei.

RomaniaTV.net
19 feb. 2013, 14:47
Cardinalii electori nu vor avea dreptul să utilizeze mijloace de comunicaţie în timpul Conclavului

Cei 117 cardinali electori vor sta în Capela Sixtină pe durata procedurilor de alegere a viitorului papă şi nu vor avea acces la niciun mijloc de comunicaţie.

Nouă dintre cei 117 cardinali electori sunt utilizatori activi de Twitter, dar li s-a comunicat că nu vor aveea acces la platforma de microblogging.

Numărul cardinalilor care vor participa la Conclavul pentru desemnarea viitorului papă va fi de 117, dintre care 60 europeni, iar votul va avea loc la cel puţin 15 şi la cel mult 20 de zile după vacantarea postului pontifical.

Contul de Twitter al Papei Benedict – @pontifex – va fi închis definitiv începând din 28 februarie, imediat după depunerea oficială a demisiei, anunţă surse de la Vatican citate de ediţia online a publicaţiei italiene Gazzetta del Sud.

Conclavul cardinalilor care vor alege noul Papă ar trebui „să înceapă cel mai devreme pe 15 martie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, la o conferinţă de presă după prima apariţie în public a Papei Benedict al XVI-lea după anunţul demisiei.

Contul de Twitter @pontifex a fost lansat pe 12 decembrie 2012, în opt limbi, şi era urmărit de peste 2,5 milioane de oameni din întreaga lume. Mesajele Papei Benedict erau editate opt limbi, inclusiv italiană, spaniolă, germană, arabă, engleză şi latină.

Surse de la Vatican au declarat că actualul Suveran Pontif va trimite ultimul mesaj pe Twitter pe 28 februarie, în ziua în care îşi va prezenta demisia. Nu există precedent în istorie în legătură cu închiderea contului de Twitter al unui şef al Bisericii Romano-Catolice.

Citeşte şi: Fratele Papei ştia despre planurile acestuia de demisie de câteva luni