Cardiologul de la Elias, arestat preventiv, în dosarul fraudării analizelor medicale

Doctorul Sergiu Bârsan, medic cardiolog la Spitalul Elias, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, numărul persoanelor reţinute în dosarul fraudării analitelor medicale urcând la 27 de persoane, informează România TV.

06 apr. 2013, 08:42
Cardiologul de la Elias, arestat preventiv, în dosarul fraudării analizelor medicale

Cardiologul de la Elias era implicat în mafia analizelor medicale, care a furat statul cu milioane de lei.

Medicii sunt acuzaţi că au emis 14.000 de buletine de analize fictive pe numele a circa 800 de persoane, analize cu o valoare de peste 500.000 de euro.

În urma percheziţiilor realizate la finalul lunii martie, peste 40 de medici au fost duşi la audieri la Poliţia Capitalei, ei fiind acuzaţi de procurori că eliberau bilete de trimitere fictive în urma cărora laboratoarele procesau analize.

Mai multe buletine de analize, registre medicale, dar şi suma de aproximativ 25.000 de euro au fost găsite, în urma percheziţiilor care au avut loc în Capitală, la domiciliile unor medici acuzaţi de procurori că au eliberat circa 14.000 de bilete de trimitere false în baza cărora două laboratoare procesau analizele emise pe numele unor pacienţi care nu fuseseră consultaţi sau, deşi au fost consultaţi, nu li s-a recomandat efectuarea unor investigaţii medicale.