Cardiologul pedofil de la Braşov s-a întors în spital, să trateze bolnavii

Cardiologul braşovean, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu minori şi cu pacienţi aflaţi în tratament, s-a întors la serviciu. Medicul Horaţiu Rus a depus, ieri, o cerere, prin care a solicitat să fie reprimit la locul de muncă. Conducerea spitalului a acceptat, pe motiv că individul este un bun profesionist.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 20:38
Cardiologul pedofil de la Braşov s-a întors în spital, să trateze bolnavii

Sâmbăta trecută, Curtea de Apel Braşov a decis ca medicul cardiolog Horaţiu Rus, acuzat de pedofilie, să fie cercetat în libertate. Imediat, cardiologul a cerut să fie primit înapoi la Spitalul Judeţean Braşov, iar conducerea unităţii medicale a acceptat.

Motivul a fost explicat la România TV de directorul spitalului, Marius Neculoiu: „Este un profesionist, un cardiolog bun. Noi avem nevoie de cardiologi buni la Spitalul Judeţean, iar Braşovul are nevoie de cardiologi buni şi legal nu aveam cum să-i desfacem contracul de muncă. În plus, nici nu doream asta„.

Medicul a fost arestat luna trecută sub acuzaţiile de viol şi act sexual cu un minor. Ancheta a stabilit că a întreţinut relaţii sexuale inclusiv cu doi dintre pacienţii săi, aflaţi sub tratament. El a fost însă exonerat de acuzaţia de viol.

Procurorii susţin că medicul Horaţiu Rus era un client fidel al unui club cu circuit închis, unde erau exploataţi adolescenţi. Cu toate acestea, medicul va fi cercetat în stare de libertate pentru întreţinere de relaţii sexuale cu un minor.