Cardiologul pedofil din Braşov a fost eliberat din arest

Cardiologul din Braşov, acuzat că a făcut sex cu minori, a fost eliberat sâmbătă sub control judiciar. El se afla în arest preventiv din 10 aprilie.

RomaniaTV.net
28 apr. 2012, 18:12
Cardiologul pedofil din Braşov a fost eliberat din arest

Recursul medicului a fost admis la Curtea de Apel Braşov. El este cercetat pentru viol şi act sexual cu un minor.

Anchetatorii spun că medicul Horaţiu Rus a întreţinut relaţii sexuale cu doi minori, asupra cărora a exercitat o violenţă psihologică, în sensul că, acei copii, cardiaci fiind, aveau nevoie de medicamente. Fiindcă nu aveau posibilitatea să le cumpere, le oferea pastilele de care aveau nevoie în schimbul întreţinerii unor raporturi sexuale.

Medicul Horaţiu Rus este un renumit cardiolog şi lucrează la Spitalul Judeţean Braşov, dar şi la un cabinet privat.

Medicul, în vârstă de 43 de ani, este acuzat că a profitat de calitatea sa de medic şi a întreţinut, prin constrângere morală, raporturi sexuale cu doi băieţi aflaţi sub tratament medical.

Conform medicilor, la Spitalul Judeţean Braşov medicul făcea parte din echipa de cardiologi, însă nu trata pacienţi minori, ci doar adulţi, astfel că se presupune că pacienţii minori îi racola fie prin intermediul reţelei de proxeneţi, fie prin cabinetul său privat.

Potrivit anchetatorilor, Rus era un cunoscut client al reţelei de proxeneţi condusă de patronul unui club din Braşov, Dodo Ferenc, 41 de ani. În incinta clubului clienţii întreţineau raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin.