Carduri de energie 2023, anunţ important pentru românii cu pensii mai mici de 2000 de lei. Ce se întâmplă cu ajutorul de 1.400 de lei

Un milion de familii au folosit deja cardurile de energie pentru a-și plăti facturile în prima lună, potrivit Ministerului Investițiilor și Programelor Europene, chiar dacă prima tranșă poate fi folosită doar până la sfârșitul lunii iunie.
Filip Stan
01 apr. 2023, 12:21
Carduri de energie 2023, anunţ important pentru românii cu pensii mai mici de 2000 de lei. Ce se întâmplă cu ajutorul de 1.400 de lei

Carduri de energie 2023. Au apărut vești importante de la Ministerul Investițiilor privind modul în care vor fi afectați românii cu pensii sub 2000 de lei. Cardurile de energie reprezintă susținerea statului, în ceea ce privește plata facturilor, arătată față de oamenii aflați în situații dificile cu finanțele. Noii beneficiari vor primi cardurile cât mai repede posibil.

„În paralel, continuă anchetele sociale pentru stabilirea eligibilității, urmând ca noi beneficiari să intre în posesia cardurilor în cel mai scurt timp. Datorită modului accesibil în care am gândit sistemul de plată cu cardul de energie și mobilizării exemplare a tuturor celor implicaţi în acest proiect, vedem cum în 10 zile s-au făcut 500.000 de noi plăți. Mulțumesc angajaților Poştei, care sunt la dispoziţia beneficiarilor atât la sediile oficiilor poștale, cât şi în teren, pentru a încasa plăţi, iar aplicaţia online de plată a facturilor este accesibilă 24/7 pentru cei care vor să achite online”, a precizat ministrul Marcel Boloş.

Se dau 250 de lei de la stat pentru ouă, cozonac şi miel de Paşte 2023. Banii intră pe card în Săptămâna Mare

Județul cu cel mai mare număr de plăți cu cardul de energie a fost București, urmat de Suceava (41.000) și Bacău (35.500).

2.110.134 de carduri de energie au fost deja distribuite românilor nevoiași, inclusiv celor care au pensii mai mici de 2.000 de lei. Cu 6.089 de cartele comandate până acum, se anticipează că totalul va crește odată cu finalizarea anchetelor sociale.

De asemenea, în luna martie au fost colectate declarații pe proprie răspundere pentru încă 51.924 de persoane, iar dacă vor fi descoperiți noi beneficiari eligibili, vor fi emise și distribuite carduri. Alte declarații, în valoare totală de 458 323, au fost colectate în februarie, creând 358.054 de carduri noi.

Cu un buget de 2,8 miliarde de lei, de acest program beneficiază în total aproximativ 4 milioane de persoane, potrivit playtech.ro.

Carduri de energie 2023. La ce poți folosi voucherele

Susținerea fiannciară constă în două viramente a câte 700 de lei. Acesta poate fi aplicat la achiziționarea următoarelor bunuri și servicii:

-gaze

-lemne de foc

-păcură

-energie termică în sistem centralizat de termoficare

-peleți și alte materiale de încălzire.

Cardurile distribuite la cele două tranșe sunt valabile până la 27 decembrie 2023, neputând fi utilizate după această dată.

Vouchere de vacanţă 2023 şi pentru angajaţii din sectorul privat: Ce beneficii vor avea acestea pentru turismul românesc

„Deși prima tranșă se poate utiliza până la sfârșitul lunii iunie, în prima lună un milion de familii și-au plătit deja facturile cu cardul de energie. După cum știți, ele au ajuns în 2,1 milioane de gospodării din România. În paralel, continuă anchetele sociale pentru stabilirea eligibilității, urmând ca noi beneficiari să intre în posesia cardurilor în cel mai scurt timp. Datorită modului accesibil în care am gândit sistemul de plată cu cardul de energie și mobilizării exemplare a tuturor celor implicați în acest proiect, vedem cum în 10 zile s-au făcut 500.000 de noi plăți. Mulțumesc angajaților Poștei, care sunt la dispoziția beneficiarilor atât la sediile oficiilor poștale, cât și în teren, pentru a încasa plăți, iar aplicația online de plată a facturilor este accesibilă 24/7 pentru cei care vor să achite online”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Veste proastă pentru fanii „Las Fierbinți“! Un mare actor își ia adio de la serial!
Fanatik.ro
Afacerea cu care un român a dat lovitura! Ideea genială prin care ajunge să câștige și 200 de lei în doar câteva minute
Capital.ro
A MURIT marele actor român. Toată SCENA artistică este în doliu
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Se dau GRATIS 500 de lei. Cine primește banii
Adevarul
Zelenski, între Churchill și Chaplin: „Cine sunt eu? Sunt președintele Ucrainei”
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase fuste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Vești despre Florin Piersic. Medicii nu mai au niciun dubiu
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
wowbiz.ro
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție
Cancan.ro
Câștigă 200 de lei doar în câteva minute! Ciprian a dat lovitura cu o afacere aparent banală
Playsport.ro
Cazacu, dezvăluiri bombă despre Ramona Olaru. A spus, în sfârșit, ce nu mai zisese niciodată
kanald.ro
Senatul României a aprobat proiectul de lege privind monitorizarea calității aerului: Se dau amenzi de până la 80.000 de lei
Capital.ro
Noua regulă pentru TELEVIZIUNILE din România. Tocmai s-a dat INTRZIS de la CNA
StirileBZI
Avertismentul economistului Ionuț Dumitru: „Ne întindem mai mult decât ne este plapuma la împrumuturi!”
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Laurențiu Reghecampf, fericit în brațele Corinei Caciuc după despărțirea de Anamaria Prodan: ‘Contează că mie îmi place foarte mult Corina’
MediaFlux
SE SCOT BANII din PILONUL II! SUMELE sunt URIAȘE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'