Cardurile profesorilor, pe care va fi virată prima didactică de 1.500 lei, vor ajunge la destinatari prin Poștă

Cardurile profesorilor, pe care va fi virată prima didactică de 1.500 de lei, vor fi distribuite în perioada 10-20 octombrie, prin poștă. Banii de primă vor fi virați pe carduri după 20 octombrie.

04 oct. 2023, 15:19
Cardurile profesorilor, pe care va fi virată prima didactică de 1.500 lei, vor ajunge la destinatari prin Poștă

Cardurile profesorilor, pe care va fi virată prima didactică de 1.500 lei, vor ajunge la destinatari prin Poștă, a declarat  Adrian Câciu, ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, pentru Edupedu.ro. Marți, acesta a anunțat că primele de carieră didactică de 1.500 de lei vor ajunge la profesori între 20 și 27 octombrie.

„Poșta Română va distribui cardurile, bazele de date au fost transmise de către Ministerul Educației, toate elementele de logistică din spatele acestei alimentări sunt în curs de realizare. Urmează o distribuție a cardurilor în perioada 10-20 octombrie. În perioada 20-27, ele vor fi alimentate”, a spus Adrian Câciu.

Ordonanța de urgență nr. 58 din 12 iunie 2023 prevede că profesorii care au fost în activitate în anul școlar 2022-2023 vor primi în luna octombrie primele de carieră didactică de 1.500 de lei.

Citește și: Ligia Deca nu garantează majorările salariale pentru angajații din educație de la 1 ianuarie 2024, dacă legea salarizării nu va fi gata până atunci

 

La ce pot fi folosiți banii virați de Guvern ca primă didactică

Prima de carieră didactică „are drept scop susținerea cadrelor didactice în eforturile acestora pentru îmbunătățirea continuă a competențelor educaționale și obținerea de performanțe școlare/universitare în procesul educațional.”

Banii pot fi folosiți pentru plata ”participării la cursuri de pregătire profesională, dar și pentru acoperirea unor nevoi didactice individuale.”

Art. 3 – „(3) Prima de carieră didactică are o valoare nominală de 1.500 lei net care se decontează din fonduri externe nerambursabile pentru următoarele categorii principale de cheltuieli:

a) cheltuieli privind cursurile de pregătire profesională, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;

b) cheltuieli pentru echipamente IT;

c) cheltuieli privind cărți de specialitate, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;

d) un procent de până la 30% din valoarea nominală a primei de carieră didactică pentru acoperirea de nevoi didactice individuale specifice ale cadrelor didactice.

Banii trebuie folosiți în anul școlar 2023—2024.


Calendar 2024
Calendar 2024