Care a fost cel mai popular smartphone în pandemie. Ce telefon s-a vândut cel mai bine în primul semestru din 2020

Potrivit cifrelor oferite de agenţia de analiză Omdia, iPhone 11 a fost smartphone-ul care s-a bucurat de cele mai mari vânzări în primele şase luni din 2020, care s-au suprapus în mare şi peste perioada de pandemie şi restricţii.

27 mai 2020, 20:10

Numai între luni ianuarie și martie, Apple a livrat aproximativ 19,5 milioane de unităţi de iPhone 11. Vânzările le-au depășit cu mult pe cele ale celorlalte smartphone-uri, se arată în raportul agenției de analize specializate în noile tehnologii, Omdia.

Poziţia secundă este ocupată de Samsung Galaxy A51, cu 6,8 milioane de vânzări, iar podiumul este completat de Xiaomi Redmi Note 8, care s-a vândut în aproximativ 6,6 milioane de exemplare. În primul trimestru al anului 2019, cel mai popular smartphone a fost predecesorul lui iPhone 11, iPhone Xr, spun specialiștii de la Omdia.

Citeşte şi IPhone SE 2020. Când se lansează şi cu ce noutăţi vine iPhone 12

De remarcat că pandemia Covid-19 nu a provocat până acum o scădere a vânzărilor: vânzările de iPhone 11 au depășit livrările modelului Xr cu 5,9 milioane de bucăți. Smartphone-urile Apple domină piața globală pentru al doilea an consecutiv. Alte produse ale mărcii ocupă locurille cinci, șaselea și opt – respectiv iPhone Xr, 11 Pro Max și 11 Pro.

Rivalii de la Samsung, au şi ei cifre foarte bune, cu patru smartphone-uri pe listă, cu un plus pentru dispozitivul premium Galaxy S20 + 5G, din care s-au vândut peste 3,5 milioane de copii. Analiștii subliniază că acest produs emblematic al producătorului coreean a devenit cel mai popular gadget de pe piață printre dispozitivele 5G.

Totuşi, Omdia prevede o scădere a vânzărilor de smartphone-uri din cauza pandemiei coronavirusului până la sfârșitul anului 2020.

Top 10 al vânzărilor: