Care au fost cele mai căutate locuri de muncă din anul 2019. Peste patru milioane de români au aplicat pentru acest job

Cele mai căutate locuri de muncă din anul 2019 au fost conform unei analize realizate de o platformă de recretare, cele de şoferi, contabili şi economişti.    

RomaniaTV.net
21 ian. 2020, 12:48
Care au fost cele mai căutate locuri de muncă din anul 2019. Peste patru milioane de români au aplicat pentru acest job

Aproximativ patru milioane de căutări au fost înregistrate pentru un loc de muncă în calitate de şofer, în anul 2019, în timp ce contabilii şi economiştii au adunat aproximativ trei milioane de căutări. Pe locul patru în top, cu peste 1,2 milioane de căutări, se afla postul de inginer.

Salariile şoferilor care lucrează pentru firme din România variază între 3.000 de lei net şi 7.000 de lei net lunar. Însă, în cazul persoanelor care lucrează la firme de transport internaţional, salariile pot ajunge la câteva mii de euro, în funcţie de condiţiile impuse de către angajator. 
 
„Una dintre surprizele anului trecut a fost să observăm cât teren au putut să câştige joburile part time. Fie că vorbim de tineri studenţi care vor un program de 4 sau 6 ore pe zi, care să le permită să-şi continue studiile sau de specialişti care vor să îmbine un job stabil cu activităţi de freelancing, 2019 a venit cu o creştere a interesului pentru aceste locuri de muncă – am avut 1,6 milioane de căutări pentru job-urile part time”, a comentat Bogdan Badea, directorul eJobs.
 
Locurile de muncă care constau în cunoaşterea limbii engleze au scăzut considerabil în anul 2019. „Un alt aspect interesant anul trecut a fost legat şi de limbile străine incluse în căutările candidaţilor. Contrar aşteptărilor, joburile care presupuneau cunoaştere limbii engleze s-au aflat pe ultimul loc, fiind devansate de cele pentru vorbitorii de germană (peste 300.000 de căutări), italiană (195.000 de căutări), spaniolă (159.000 de căutări) şi franceză (152.000 de căutări)”, a mai spus Bogdan Badea.
 
La coada clasamentului, locurile de muncă cu cele mai puţine căutări în anul 2019, au fost cele de arhitect, consilier juridic şi secretară.