Care e cea mai frumoasă plajă din lume. Mulți români pleacă în destinații exotice, departe de casă, deși cele mai frumoase plaje sunt în Europa

V-ați întrebat vreodată care e cea mai frumoasă plajă din lume? Are apă critalină și nisip alb, strălucitor, fin, iar românii nici nu trebuie să parcurgă pea mult ca să ajungă acolo.

29 feb. 2024, 18:53
Care e cea mai frumoasă plajă din lume. Mulți români pleacă în destinații exotice, departe de casă, deși cele mai frumoase plaje sunt în Europa

Potrivit Tripadvisor 2024, cea mai frumoasă plajă din lume se află în Europa. Chiar dacă mulți români aleg să plece cât mai departe în destinații precum Thailanda, Seychelles, Zanzibar sau Maldive, însă potrivit clasamentului Tripadvisor primele trei destinații de vis sunt în Europa.

1. Praia da Falésia, Algarve, Portugalia

Cea mai frumoasă plajă din lume e în Portugalia, pe coasta Algarve, care are 200 de kilometri. Prima dată a fost în clasament anul trecut, dar se afla pe locul 6. Anul acesta, ajungând acolo și mai mulți turiști, a reușit să se situeze pe primul loc.

Citește și Condimentul care îți dilată vasele de sânge și reduce hipertensiunea. Îl poți mânca pe pâine!

2. Spiaggia dei Conigli, Lampedusa, Italia

Ce recomandă această plajă pentru atât de mulți turiști este imaginea golfului liniștit de pe insula italiana Lampedusa din Marea Mediterană. Plaja e supranumită „Rabbit Beach”.

3. Playa de La Concha, San Sebastian, Spania

E o plajă forte mare, are circa 54.000 de metri pătrați și e întinsă în semicerc. Golful oferă o priveliște spectaculoasă asupra Monte Igueldo și Monte Urgull.

4. Ka’anapali Beach, Hawaii

E considerată a fi una dintre cele mai bune plaje din America de Nord. Are ape cristaline și mulți turiști preferă să facă acolo snorkeling și surfing.

5. Grace Bay Beach, Turks and Caicos

Apele calde din Caraibe și bariera de recif protejează plaja de la Atlantic. Această plajă face parte din zona protejată a Parcului Național Prințesa Alexandra.

6. Plaja Anse Lazio, Praslin Island, Seychelles

Anse Lazio este o plajă situată în nord-vestul insulei Praslin, Seychelles, considerată de Lonely Planet „cea mai bună plajă din Praslin” și una dintre „cele mai bune din arhipelag”.

7. Manly Beach Sydney, Australia

Manly Beach este o plajă situată printre plajele nordice din Sydney, Australia, în Manly, New South Wales. De la nord la sud, cele trei secțiuni principale sunt Queenscliff, North Steyne și South Steyne.

8. Eagle Beach Palm, Aruba

Eagle Beach este o plajă și un cartier din Oranjestad, Aruba. Cartierul este renumit pentru numeroasele sale stațiuni joase și plaja publică largă. Este cea mai largă plajă din Aruba și are nisip alb moale. E considerată una dintre cele mai bune plaje din lume.

Citește și Mare atenție la cadourile pe care le oferiți primăvara. Ce flori nu se dau de 1 și 8 martie

9. Siesta Beach Siesta Key, Florida, SUA

Siesta Beach este o plajă situată pe Siesta Key, în statul american Florida. Spre deosebire de plajele din alte locuri, care sunt alcătuite în mare parte din coral pulverizat, nisipul plajei Siesta este 99% cuarț, dintre care majoritatea provine din Munții Apalachi.

10. Varadero Beach, Cuba

Are o apă perfect curată și cristalină, cu nisip fin, iar turiștii adoră această plajă.