Mare atenție la cadourile pe care le oferiți primăvara. Ce flori nu se dau de 1 și 8 martie

Primăvara bate la ușă, mâine e 1 martie, iar săptămâna viitoare 8 martie, Ziua Femeii, prilej cu care bărbații, dar și alte femei, oferă mici daruri sau flori.

29 feb. 2024, 17:14
Mare atenție la cadourile pe care le oferiți primăvara. Ce flori nu se dau de 1 și 8 martie

Ce flori nu se dau de 1 și 8 martie. E un gest foarte frumos să oferi flori în dar femeilor în această perioadă, însă mare grijă pentru că sunt câteva care nu sunt recomandate sub nicio formă.

Florile care se oferă cel mai des în această perioadă sunt cele de sezon, cum ar fi lăcrămioarele, lalelele, freziile, narcisele sau ghioceii. În schimb, nu sunt recomandate calele și florile albe în general ca să nu se confunde cu perioada de doliu.

Citește și Folosirea telefonului pe stradă îți poate afecta creierul. Dr. Mihail: „N-o să spun că o să dea o mașină peste tine”

Ce flori nu sunt recomandate de 1 și 8 martie

  • Trandafiri albi

Sunt niște flori superbe și multor femei le plac, fiind un simbol al purității și inocenței. Totuși, în multe culturi, trandafirii albi sunt asociați cu doliul și se oferă în general la ceremoniile funerare pentru copii sau tinere domnișoare. Tocmai de aceea sunt o alegere proastă pentru sărbătorirea venirii primăverii.

  • Cale albe

Și calele albe sunt foarte elegante și frumoase și seamănă cu trandafirii albi, care te duc cu gândul la evenimente triste. În multe culturi oamenii evită să dea cale cadou ca să nu transmită un mesaj greșit, de doliu sau condoleanțe.

  • Florile cu parfum puternic

Florile cu parfum puternic, cum ar fi crinii sau zambilele, par de multe ori a fi o idee foarte inspirată de cadou. Însă ar trebui să cunoașteți foarte bine persoana căreia i le oferiți pentru că au mirosuri intense. În afara faptului că pot provoca reacții alergice, florile au și o durată de viață limitată după ce sunt tăiate și puse în vază, ceea ce le face mai puțin practice pe termen lung.

Citește și Tartă cu broccoli și cașcaval, delicioasă și sănătoasă, pentru cei care sunt atenți la dietă. Nu conține făină și poate fi consumată în orice moment al zilei