Care e cea mai puternică rugăciune pe care o poți rosti în fiecare zi. Părintele Pimen Vlad: „Neîncetat, nu contează locul”

Părintele Pimen Vlad a vorbit recent despre rugăciunea în viața noastră, cât de importantă este ea și de ce ar trebui să mergem la slujbă.

02 apr. 2024, 09:32
Care e cea mai puternică rugăciune pe care o poți rosti în fiecare zi. Părintele Pimen Vlad: „Neîncetat, nu contează locul”

Părintele Pimen Vlad spune că rugăciunea ar trebui să facă parte constant din viața noastră, oriunde ne-am afla. De asemenea, ar trebui să-i mulțumim lui Dumnezeu în fiecare moment pentru că existăm.

Există o regulă foarte importantă atunci când ne rugăm și sunt tot felul de cuvinte pe care le putem rosti ca să ne ținem departe de necazuri.

„Știți care e cea mai puternică rugăciune? Care pleacă din inimă. Tu dacă îi spui la un om ceva din inimă, el se cutremură, pentru că tu i-ai spus asta. Dacă din toată inima strigi la Dumnezeu, este un loc în Sfânta Scriptură la Moise, când Moise avea nevoie de Dumnezeu și el nu făcea nimic. Dumnezeu l-a întrebat „Moise, de ce strigi la mine?”, El îl vedea că strigă, dar nu făcea nimic. El striga din inimă, „Doamne, unde ești?”. Nu înseamnă că strigi cu voce tare, trebuie să plece de la inimă.”, a declarat părintele Pimen Vlad.

Citește și Amendă uriaşă încasată de Gigi Becali. Patronul de la FCSB a mai primit şi o sancţiune de 6 luni

Părintele Pimen Vlad: „Neîncetat, nu contează locul”

Nu e suficient, totuși, să spunem o rugăciune, ci e important cum o facem și dacă suntem cu gândul la Dumnezeu cu adevărat în acele momente.

„Indiferent de care e rugăciunea, că ai spus „Tatăl Nostru”, „Doamne miluiește”, „Maica Domnului, ajută-mă”, „Doamne Hristoase, miluiește-mă”, să fie din inimă. Dacă tu nu știi ce i-ai spus lui Dumnezeu, stai și te gândești la afacere și tu citești rugăciune, cum să te înțeleagă Dumnezeu, când tu nu te înțelegi? De asta rugăciunea cea mai puternică trebuie să plece din inimă și date la o parte grijile acestea. Când stau de vorbă cu Dumnezeu, stau de vorbă cu el”, a continuat el.

Preotul a vorbit recent și despre comportamentul oamenilor care merg la biserică.

„Și astăzi, ce se întâmplă în biserică, te duci acolo, coboară Hristos pe pământ cu tot cerul și tu stai la bârfă cu vecinul la biserică, nici nu-l bagi în seamă pe Dumnezeu sau stai și îi judeci pe ceilalți cu privire la cum au venit îmbrăcați. Tot ce faci tu, de fapt, ajungi și îți aduni osândă, în loc să faci ceva care să-ți fie de folos. Neîncetat vă rugați, nu contează locul, nu există loc în care să nu poți să te rogi. Trebuie să-ți transformi viața într-o rugăciune”, a continuat preotul.

Citește și Lovitură uriașă pentru români chiar în Postul Paștelui! Cât a ajuns să coste varza în piețele din România: „Acum este trufanda”