Amendă uriaşă încasată de Gigi Becali. Patronul de la FCSB a mai primit şi o sancţiune de 6 LUNI

Gigi Becali, cunoscutul patron al celor de la FCSB, a fost sancționat sever pentru declarațiile sexiste pe care le-a făcut recent. Comisia de Disciplină și Etică a FRF l-a amendat cu suma 50.000 de lei l-a suspendat pentru şase luni.

02 apr. 2024, 08:56
Amendă uriaşă încasată de Gigi Becali. Patronul de la FCSB a mai primit şi o sancţiune de 6 LUNI
Amendă uriaşă încasată de Gigi Becali. Patronul de la FCSB a mai primit şi o sancţiune de 6 LUNI

Amendă uriaşă încasată de Gigi Becali. Conform deciziei, Gigi Becali a primit trei amenzi, două în valoare de 10.000 de lei și una de 50.000 de lei, însoțite de o suspendare de 6 luni. În plus, FCSB a fost amendată cu suma de 5.000 de lei. Verdictul a venit în urma declarațiilor sexiste făcute de Gigi Becali la adresa arbitrajului, în special la adresa unei arbitre VAR, Cristina Trandafir. Gigi Becali a fost sancționat pentru derapajele sale sexiste, iar clubul pe care îl patronează a plătit și el pentru aceste declarații.

Declarațiile lui Gigi Becali au fost extrem de controversate, sugerând că femeile nu ar trebui să aibă nicio implicare în arbitrajul fotbalului masculin. Aceste afirmații au stârnit indignare în mediul fotbalistic și au atras atenția autorităților, care au reacționat prompt, impunând sancțiuni aspre. Decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF a subliniat intoleranța față de discursurile discriminatorii și necesitatea respectării principiilor de egalitate de gen în sport.

Citeşte şi: Gheorghe Ştefan, transformare radicală la aproape 71 de ani. Cum arată acum celebrul „Pinalti” FOTO

„În temeiul art. 12, 14 Bis și 15 raportat la art. 54/1 din RD, pârâtul Becali George se sancționează cu Avertisment și penalitate de 10.000 lei, iar Clubul FC FCSB SA cu penalitate sportivă de 5.000 lei. În temeiul art. 12, 14 Bis și 15 raportat la art. 60 Bis al. 1 – 2a din RD al FRF, pârâtul Becali George se sancționează cu Avertisment și penalitate de 10.000 lei. În temeiul art. 52/2/b din RD, pârâtul Becali George se sancționează cu suspendare 6 (șase) luni și penalitate de 50.000 lei. În conformitate cu prevederile art. 45/1 din RD al FRF, pârâtul Becali George va executa sancțiunea pentru abaterea disciplinară cea mai gravă prevăzută de art. 52/2/b din RD, suspendare 6 (șase) luni și penalitate de 50.000 lei. În temeiul art. 54/1 din RD, clubul FC FCSB SA va executa penalitatea sportivă de 5.000 lei”, este decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Citeşte şi: Cristian Gațu a recunoscut idila cu menajera mai tânără cu 25 de ani: „Nu mă simt vinovat cu nimic. Mi-am ales cu mâna mea soarta”. Fostul handbalist divorțează după 53 de ani de căsnicie

La o zi după meciul FCSB – Botoșani scor 3-2, patronul FCSB a reclamat arbitrajul și a dat vina pe Cristina Trandafir, arbitrul VAR, la adresa căreia a avut o serie de derapaje sexiste.

„De vină a fost femeia de la VAR. Dar nu sunt supărat. E sora mea, se împărtășește la biserică. Eu nu mă supăr pe oamenii cu care mă împărtășesc. Îi dau un sfat. Vrea să-i împlinească Dumnezeu ce cere la Biserică? Să se lase de arbitraj. Sau să arbitreze la femei. Să nu mai arbitreze ea bărbații. Și Dumnezeu o va ajuta cu dorințele. Știe ea la ce mă refer. Lasă, bă, femeile la femei și bărbații la bărbați! Ați înnebunit cu totul? O luăm razna cu toții! Cum să vină femeia peste bărbat să ia decizii? Asta e luptă la jocuri și o arbitrează bărbații, băi nebunilor! Vine femeia… A făcut Dumnezeu dreptate. Tot din cauza ei. Ea, săraca, nu-și dă seama că nu are voie să intervină peste bărbat. Și după aia… Se alege praful când femeia arbitrează bărbatul. Eu nu minimalizez femeia, că eu iubesc femeile chiar mai mult ca voi. Eu am una și o iubesc până la moarte. Eu femeii îi dau viața și dragostea mea, dar nu are ce să caute la arbitraj”, a declarat Gigi Becali.