Care e cel mai bun obicei pe care îl poți avea dimineața, înainte să te speli pe dinți. Vlad Ciurea: „Trebuie să-l activăm”

Medicul Vlad Ciurea a explicat care e obiceiul pe care ar trebui să îl ai în fiecare dimineață înainte să te speli pe dinți.

03 feb. 2024, 15:19
Care e cel mai bun obicei pe care îl poți avea dimineața, înainte să te speli pe dinți. Vlad Ciurea: „Trebuie să-l activăm”

Potrivit medicului Vlad Ciurea, în fiecare zi ar trebui să bem aproximativ șapte sau opt pahare de apă. Organismul nostru are nevoie de multă hidratare în fiecare zi. Vlad Ciurea primește tot mai des întrebarea: „Ar trebui să beau apă înainte sau după ce mă spal pe dinți?”.

Citește și Medicul Vlad Ciurea, despre cât de periculoasă poate fi pâinea pentru organism: „Moleșește activitatea cerebrală”

Medicul a spus recent care e cel mai bun obicei pe care îl poate avea o persoană de dimineață, înainte să se spele pe dinți. Înainte de masă, e bine să bem pe stomacul gol un pahar de apă cu lămâie.

„Trebuie să bem apă de dimineață. Apa trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea.Primul lucru este apă pe stomacul gol. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă vreți, apă cu lămâie. Se bea pe stomacul gol, la temperatura camerei, pentru că pătrunde în corp și umidifică tot corpul, curăță corpul, hidratează. După această stare pe care am avut-o peste noapte, în care organismul s-a odihnit, trebuie să-l activăm și atunci apa pornește”, spune medicul Vlad Ciurea, scrie antena3.ro.

Orele din zi la care poți lua cele mai bune decizii

Vlad Ciurea a dezvăluit că creierul nostru funcționează cel mai bine între orele 10-12 și 16-18.

“Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16-18 şi atunci mă concentrez pe acestea. Aici, între aceste ore, funcționăm cel mai bine, este dovedit cerebral. Fără biciuire, fără multitudini de cafele, merge creierul perfect. Iar la prânz, dacă se poate să mâncăm ceva foarte, foarte ușor, nu trebuie să fie copios ca să te poți concentra mai departe la ceea ce ai de făcut”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, cu ceva vreme în urmă, potrivit sursei menționate anterior.

Citește și Vlad Ciurea, despre cum să restartezi creierul la prima oră. Gestul care trebuie făcut obligatoriu imediat după ce ai deschis ochii