Vlad Ciurea, despre cum să restartezi creierul la prima oră. Gestul care trebuie făcut obligatoriu imediat după ce ai deschis ochii

Primul lucru care trebuie făcut dimineața, indiferent de vreme. Sfatul reputatului medic român Vlad Ciurea pentru a activa creierul

31 ian. 2024, 10:37
Vlad Ciurea, despre cum să restartezi creierul la prima oră. Gestul care trebuie făcut obligatoriu imediat după ce ai deschis ochii
Vlad Ciurea dezvăluie greşeala pe care mulţi români o fac înainte de somn. "Nu mai ajunge sânge în creier!"

Profesorul Vlad Ciurea a explicat motivul pentru care este bine să bem dimineaţă apă pe stomacul gol, imediat după ce ne-am trezit.

Reputatul neurolog a explicat care trebuie să fie ritualul unei dimineți obișnuite, indiferent de vreme și modul în care poate fi activat cel mai ușor creierul.

„Această bijuterie pe care ne-a dat-o Dumnezeu, cu care vorbim, ne certăm, ne împăcăm, iubim, construim, procesăm, facem o țară din ce în ce mai frumoasă, trebuie ţinută în activitate.

Mai mult, să-l ținem și normal și sănătos. Această activitate de mentenanță a creierului implică foarte multe elemente.

Trebuie să începem încă de dimineață, cu primele raze de soare și cu un zâmbet.

Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos și chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să inspirăm aer curat dimineața, să fim extrem de optimiști și să gândim la ce va fi peste zi, bine și foarte bine.

Dr. Vlad Ciurea, despre regula de aur când bei cafeaua: „Nu în fugă, nu cu un copil de mână, cu un telefon în cealaltă mână”

Apoi, trebuie să bem apă de dimineață. Apa trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea.

Primul lucru este apă pe stomacul gol. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă vreți, apă cu lămâie.

Se bea pe stomacul gol, la temperatura camerei, pentru că pătrunde în corp și umidifică tot corpul, curăță corpul, hidratează. După această stare pe care am avut-o peste noapte, în care organismul s-a odihnit, trebuie să-l activăm și atunci apa pornește.

Apoi, exercițiile fizice, deplasarea, după care urmează în mod normal igiena de dimineață și un mic dejun care nu trebuie să fie în fugă și nici copios. Trebuie să fie ceva plăcut, dacă se poate cu puțină muzică.

Urmează, după aceea, cafeluța de dimineață”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

Ce tip de apă recomandă medicul Vlad Ciurea pentru buna funcţionare a creierului: „Creierul înghite foarte multă apă. Eu pledez pentru un anumit tip de apă, care schimbă pH-ul”

Câtă apă trebuie să bea, de fapt, un om într-o zi. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele”

Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat recent care e cantitatea de apă recomandată într-o zi obișnuită și de ce e atât de important să ne hidratăm.

Citește și Ce poți să pățești dacă mănânci prea multe portocale. Greșeala făcută de mulți români de sărbători

”La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, Cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid.

Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile. Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele. Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestor. Ne protejează”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink.

Ce fel de apă ar trebui să consumăm zilnic

”Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta. În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele. Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noi le spunem neurodegenerative. Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, toate acestea favorizează accidentele vascular cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, a mai spus Vlad Ciurea în podcastul lui Cătălin Măruță.

Citește și Ce ajutoare nu se mai dau în 2024. Aproape 2 milioane de români vor fi afectaţi de tăierea acestor vouchere