Care e ora ideală de somn. Medicul Vlad Ciurea: „Nu știm să ne odihnim”

Ora ideală pentru somn a fost dezvăluită de profesorul doctor Vlad Ciurea, unul dintre cei mai mari medici neurochirurgi din lume.

09 apr. 2024, 16:16
Care e ora ideală de somn. Medicul Vlad Ciurea: „Nu știm să ne odihnim”

Medicul spune că românii nu prea știu să se odihnească și a subliniat importanța somnului pentru organism.

„Nu știm să ne odihnim”, a spus reputatul medic, care insistă că, „în somn, creierul se linişteşte”.

Citește și Cine sunt românii care se pot pensiona chiar dacă au lucrat mai puțin de 15 ani. Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, vine cu explicații

Vlad Ciurea: „În somn, «bijuteria» se liniștește”

Lipsa somnului poate să afecteze foarte mult sănătatea creierului, a punctat Vlad Ciurea, care a mai explicat și ce se întâmplă dacă ne culcăm mai târziu de ora 22.

„Ultimul lucru pe care toți îl tăiem de pe listă este odihnă sau nu știm să ne odihnim, facem tot ce e posibil să nu dormim. Dar în somn ne refacem, în somn, «bijuteria» se liniștește și poate funcționa, în somn toate procesele nervoase majore (memoria, gândirea, atenția) se curăță, pentru că e un chimism al lor și se repornesc în somn pentru a doua zi. Dacă noi ștergem somnul, cum se întâmplă, între ora 22:00 și 00:00, atunci am pierdut un număr mare de elemente care ne refac «bijuteria» și nu mai este așa şfefuită. Deci, cum avem mentenanța la mașină, așa trebuie să avem și mentenanța la creier”, a precizat prof. dr. Vlad Ciurea într-o intervenție la Antena 3.

Citește și Sunt şoferii obligaţi să acorde prioritate dacă maşina din faţă semnalizează pentru a schimba banda? Ce scrie în noul Cod Rutier