Care e starea de sănătate a Patriarhului Daniel. Purtătorul de cuvânt al BOR face precizări de ultim moment

Patriarhul Daniel se confruntă cu probleme de sănătate în această perioadă. Ar fi trebuit să slujească în Catedrala Patriarhală din București în noaptea dintre ani, însă nu a putut să își facă apariția în fața credincioșilor în această situație.

01 ian. 2023, 15:44
Care e starea de sănătate a Patriarhului Daniel. Purtătorul de cuvânt al BOR face precizări de ultim moment

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a făcut precizări despre starea de sănătate a Patriarhului Daniel.

Potrivit BOR, Patriarhul Daniel nu suferă de vreo boală gravă, este doar o răceală. „Parintele Patriarh este doar răcit, NU bolnav. E o nuanță importanta care e interpretabilă”, a precizat Bănescu.

În prima zi din 2023, praznicul Tăierii-împrejur cea după trup a Domnului și sărbătoarea Sf. Ier. Vasile cel Mare, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ar fi trebuit să oficieze slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Patriarhală, împreună cu Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, și cu Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. În lipsa Patriarhului Daniel, cei doi episcopi vicari au slujit alături de un sobor de preoți și diaconi.

În noaptea de Anul Nou, în toate bisericile ortodoxe din țară se săvârşeşte o slujbă de mulţumire şi de binecuvântare a începutului noului an calendaristic.

Citește și Patriarhul Daniel, despre Papa emerit Benedict al XVI-lea: A fost o venerabilă şi bine-cunoscută personalitate contemporană. Ne rugăm Domnului Iisus Hristos să odihnească sufletul acestuia

Mesajul Patriarhului Daniel pentru credincioși

Mesajul Patriarhului Daniel a fost citit de episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul. „Răspunsul omului la lucrarea harului dumnezeiesc este mulţumirea sau recunoştinţa. Din păcate, omul contemporan, superficial şi secularizat duhovniceşte, cere ajutorul lui Dumnezeu doar atunci când trece prin necazuri sau suferinţe. Dar, îndată ce a scăpat de suferinţe, de sărăcie, de necaz, uită de Dumnezeu. Însă Mântuitorul Iisus Hristos nu fericeşte pe cei care sunt nerecunoscători sau nemulţumitori, ci pe cei care sunt recunoscători şi mulţumesc lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la el, cum se vede în Evanghelia vindecării celor zece leproşi”, a transmis Preasfinția Sa.

Citește și Patriarhul Daniel îndeamnă la iubire și solidaritate, în Pastorala de Crăciun: ”Să cultivăm pacea inimii noastre și să ne rugăm pentru pacea între popoare”