Care elevi intră primii în vacanță în februarie. Harta pentru fiecare județ

Elevii intră de vineri într-o minivacanţă prilejuită de sărbătorirea Unirii Principatelor Române. Școlile vor fi închise și luni și marți. De miercuri, elevii revin la cursuri pentru finalizare modulului 3.

21 ian. 2023, 07:49
Care elevi intră primii în vacanță în februarie. Harta pentru fiecare județ

Elevii vor reveni în bănci în 25 ianuarie pentru a continua modulul 3 de studiu. În februarie, toți elevii vor intra în vacanță, dar de data aceasta diferențiat în funcție de județ.

Citește : Noi reguli pentru admitere la liceu în 2023. Cum se face departajare pentru candidații cu medii de admitere egale la Evaluare Națională 2023

 

Cine sunt elevii care intră primii în vacanță în februarie

Anul acesta, fiecare judeţ a decis independent săptămâna de vacanţă dintre modulele 3 şi 4. Au avut de ales o vacanţă de o săptămână în perioada 6 – 26 februarie.

Primii care vor lua vacanță sunt elevii din Ilfov și Suceava, in intervalul 6 – 10 februarie 2023.

Zece județe au decis ca elevii să fie în vacanță în a treia săptămână din februarie, respectiv 13 – 17 februarie. Cele zece județe sunt Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman, Prahova.

Citește și: Subiecte Evaluare Națională 2023. Ce subiecte au primit elevii la simulare la română și matematică în Iași

În cele mai multe județe, 30 la număr, vacanța mobilă din februarie 2023 va fi în a patra săptămână din februarie, respectiv 20 – 26 februarie 2023. Elevii din București vor lua următoarea vacanță tot în perioada 20 – 26 februarie 2023.

După vacanța diferențiată din februarie, elevii revin la cursuri pentru modulul 4, care se încheie joi, 6 aprilie 2023, conform calendarului anunțat de Ministerul Educației.