Care este cea mai scumpă staţiune de pe litoralul românesc. Parcarea, şezlongul şi shaorma te vor jefui de bani!

Vama Veche atrage anual numeroși turiști, însă costurile pot fi o problemă pentru mulți dintre aceştia. Parcarea, şezlongul și shaorma au ajuns la costuri care nu mai sunt accesibile românului de rând.

27 iun. 2023, 08:14
Care este cea mai scumpă staţiune de pe litoralul românesc. Parcarea, şezlongul şi shaorma te vor jefui de bani!
Care este cea mai scumpă staţiune de pe litoralul românesc. Parcarea, şezlongul şi shaorma te vor jefui de bani!

Care este cea mai scumpă staţiune de pe litoralul românesc. Când vine vorba de mâncare, Vama Veche este de departe cea mai scumpă staţiune de la Marea Neagră. O familie cu un copil spune că, într-o săptămână, 4.000 de lei se duc doar pe hrană. Preţurile au luat-o razna şi la Mamaia, în timp ce la Eforie vacanţa se face cu bani ceva mai puţini.

Citeşte şi: Cât a plătit un turist pentru o singură masă în Mamaia Nord: „Am plecat şi nesătui”

Dacă până acum Mamaia îi speria pe români cu preţurile sale, acum Vama Veche conduce în top,cel puţin, atunci când vine vorba de mâncare. „Ar merge un doi, trei lei mai puţin, sincer, că se adună. O ciorba e 30-35 de lei, cam aşa”, a spus un turist pentru Observator. O shaorma a ajuns să coste cât o masă la restaurant, mai exact 41 de lei, iar la restaurante, o apă plată costă dublu. Tot atât costă şi o bere, 12 lei. Pentru o cupă de îngheţată, se duc alţi 20 de lei. Astfel, o familie cu un copil ajunge să cheltuiască pentru o săptămână de vacanţă în Vama Veche aproape un salariu mediu pe economie!

Citeşte şi: Bătaie de joc pe litoralul românesc! Cât a putut să plătească un turist pe o porție de cartofi prăjiți în Eforie Nord

La Mamaia, din cauza preţurilor mari de la terase şi restaurante, românii aleg în număr tot mai mare varianta restaurantelor cu autoservire. „Am luat o porţie de piure cu aripioare, un piure cu cârnaţi. 70 de lei. Sunt exagerat de mari!”, a spus un turist, completat de un altul: „Faţă de anul trecut, mai scumpe. Acum, ce să faci, luăm un prânz, omul tot trebuie să mănânce”. Tot la mamaia, un şezlong poate fi închiriat pentru sume între 50 și 100 de lei, în timp ce un baldachin poate ajunge să coste 200 de lei pe zi. Astfel, relaxarea pe plajă poate deveni rapid un lux pentru cei cu bugete restrânse. Pentru parcare, noile tarife pentru 2023 sunt: în zona doi, un loc de parcare va costa 1 leu pe oră, 10 lei pe zi sau 50 de lei pe săptămână, în timp ce în zona zero, tarifele vor fi de 4 lei pe oră, 30 de lei pe zi sau 100 de lei pentru o săptămână.