Care este cel mai mare păcat pe care ortodocșii îl fac în postul Paștelui fără să știe

Mâncarea sănătoasă devine o raritate din ce în ce mai mare, fie din cauza prețurilor care cresc de la o zi la alta, sau, pur și simplu, din cauză că devine din ce în ce mai greu să găsim timp să gătim. După o zi de lucru, poate că mulți dintre noi trebuie să se mulțumească doar cu o cafea și cu un semi-preparat încălzit rapid, întrebându-ne mai târziu de ce ne simțim obosiți tot timpul, chiar dacă nu avem probleme cu somnul.

19 mart. 2023, 14:51
Care este cel mai mare păcat pe care ortodocșii îl fac în postul Paștelui fără să știe

Acest stil de viață „pe fugă” din ziua de azi aduce și mult mai multe momente în care ne putem enerva, fie că vorbim de lucruri mărunte, cum ar fi bateria telefonului „murind” fix când aveam un apel important, sau la probleme serioase, ce pot afecta viața fiecăruia.

În acest context, auzim din ce în ce mai mult de conceptul de „detox”, adică „detoxifierea” de orice influență negativă din viața noastră. Acest lucru nu se rezumă doar la o dietă sănătoasă, dar și la eliminarea surselor de stres din viața noastră.

Însă, deși este adesea prezentat drept un concept modern, chiar un fel de premieră în ce privește modul de viață, adevărul este că vreme de milenii, creștinii au cunoscut conceptul de „detox”, sub forma postului. În perioadele de post, credincioșii au șansa nu doar să se hrănească mai sănătos, dar și să își fortifice mintea și spiritul, abținându-se de la orice formă de păcat, și contemplând rolul lui Dumnezeu în viața lor.

Citește și: Daniel Balaş desfiinţează posturile: „Un plasture pe care-l ţii pe rană 40 de zile, iar la sfârşit rana e tot nevindecată. Când întrerupi consumul de carne, începi să muşti din aproapele tău”

Postul Paștelui ține 40 de zile, fiind cel mai lung din an. În timpul lui sunt interzise produsele de origine animală (carne, lapte, ouă, brânză, etc), iar de-a lungul Postului există dezlegări, când se poate mânca pește. Însă, restricțiile alimentare sunt doar o jumătate din Post, scrie Click.

Nunțile, aniversările, botezurile, petrecerile de orice fel, sunt strict interzise în timpul Postului Paștelui! Prin această interdicție, omul este încurajat să țină și un post „sufletesc”, pe lângă restricțiile alimentare pe care le știm cu toții. Practic, în categoria petrecerilor intră și zilele de naștere, pe care românii care sunt născuți în această perioadă le serbează, fără ca măcar să știe că acest lucru constituie un păcat uriaș!

În Postul Paștelui, niciun fel de petrecere nu este permisă, iar oamenii care sunt născuți în această perioadă ar fi bine să mai aștepte puțin până la desfacerea șampaniei.

Citește și: Planta care poate face miracole pentru sănătatea ta! Se găsește primăvara și poate fi folosită în mai multe feluri de mâncare