Care este culoarea reală a coronavirusului? Un cercetător în istoria vizuală ne dă răspunsul. „Este foarte important să avem o imagine mentală a duşmanului” VIDEO

Un cercetător a detaliat aspectul moleculei Covid-19 și a dezvoltat ideea că, de fapt, aceasta nu este colorată așa cum se arată în majoritatea imaginilor ilustrative.

16 feb. 2021, 23:53
Care este culoarea reală a coronavirusului? Un cercetător în istoria vizuală ne dă răspunsul. „Este foarte important să avem o imagine mentală a duşmanului” VIDEO

De la debutul pandemiei de coronavirus, multe reprezentări ale infecției au fost realizate în media, în diferite culori, forme și chiar la scări variate. André Gunthert, cercetător în istoria vizuală la École des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS), din Paris, a vorbit despre detaliile apariției virusului și l-a descris într-un videoclip pentru Le Parisien ca „un fel de cluster globular”. Totodată, el a dezvăluit şi culoarea reală a coronavirusului.

Adevăratele culori ale coronavirusului sunt alb-negru. Deoarece virusul este mai mic decât lungimea de undă a luminii, el nu are culoare”, a explicat savantul, în contextul în care aproape toate reprezentările grafice făcute până acum virusului sunt colorate.

Citeşte şi Opt simptome Covid-19 despre care habar nu aveai. De la căderea părului până la sindromul ochilor roz

A avea o imagine mentală a acestui dușman care ne atacă este foarte important din punct de vedere cultural”, a adăugat omul de știință. „Este și mai înfricoșător dacă nu ai o reprezentare concretă”, a conchis el.

Anterior, cercetătorii austrieci au reușit să creeze un prim model 3D de Covid-19 din probe înghețate, care a identificat proteina Spike prin care virusul pătrunde în celule. Munca savanţilor australieni, în clipul de mai jos:

Citeşte şi Prospectul vaccinului anti-Covid dezvoltat de Moderna. Ce reacţii adverse poate avea şi pentru cine nu e recomandat