Care este greutatea ideală la femei și la bărbați. Formula Broca te ajută să afli sigur și simplu câte kilograme este bine să ai

Care este greutatea ideală la femei și la bărbați, în funcție de vârstă și de înălțime. Un simplu calcul printr-o formulă te va ajuta să afli câte kilograme este bine să ai. Nu este vorba despre IMC, ci de formula Broca.

29 feb. 2024, 10:54
Care este greutatea ideală la femei și la bărbați. Formula Broca te ajută să afli sigur și simplu câte kilograme este bine să ai
Care este greutatea ideală la femei și la bărbați

Care este greutatea ideală la femei și la bărbați. Medicul Florin Turcu vine cu sfaturi utile pentru cei care se confruntă cu probleme la nivelul greutății. Orice persoană trebuie să se cântărească regulat și totodată să se și măsoare, pentru a-și ține situația sub control.

Ar trebui să ne cântărim și să ne măsurăm și să calculăm după formula celebră a indicelui de masă corporală (IMC), un indice care înseamnă două cifre. Și un pacient care suferă de obezitate are un indice de masă corporală care este de la 30kg/m² în sus”, a declarat medicul chirurg Florin Turcu, pentru DC Medical.

Care este greutatea ideală la femei și la bărbați

Formula Broca a fost dezvoltată de medicul francez Paul Broca în secolul al XIX-lea. Aceasta are la bază un principiu foarte simplu. Mai exact, greutatea optimă corespunde înălțimii tale minus 100 pentru bărbați și minus 110 pentru femei.

Formula Broca se numește, în care, la bărbați se scade din numărul centimetrilor 100. De exemplu bărbat, 1,80 m, greutatea ideală ar trebui să fie 80kg. Pentru o femeie se scad 103 cm din înălțimea măsurată în centimetri. 1,67m adică ar trebui să avem 167 -103, rezultă greutatea ideală 64kg.

Și de la această greutate ideală, până la greutatea consemnată actual de cântar există, să spunem, o diferență care este notată de noi ca fiind exces ponderal”, a mai spus medicul Florin Turcu.

Citește și: Noua teorie care stă în spatele obezității. Ce determină, de fapt, creșterea în greutate

La ce oră trebuie să te cântărești, de fapt

Chiar dacă prima lună din noul an s-a terminat deja, asta nu înseamnă că slăbirea nu poate fi, în continuare, o prioritate pentru mulți dintre cei care și-au propus acest obiectiv ca rezoluție în 2024.

Specialiștii vin în ajutor și ne învață care este cel mai bun moment din zi în care să ne cântărim, mai exact la ce oră trebuie să te cântărești, de fapt, și de ce este important să pășim cu regularitate pe cântar.

Așadar, dacă te întrebi când ar trebui să te urci pe cântar află că trebuie să faci acest lucru… Vezi AICI continuarea: Când ar trebui să te urci pe cântar pentru a-ți afla adevărata greutate.