Care este motivul pentru care Nokia a ales Windows Phone pentru smartphone-urile sale

În cazul în care v-aţi întrebat vreodată de ce Nokia a îmbrăţişat cu două mâini platforma Windows Phone, Playtech.ro a aflat răspunsul.

RomaniaTV.net
21 iul. 2013, 14:11
Care este motivul pentru care Nokia a ales Windows Phone pentru smartphone-urile sale

In urma cu aproape trei ani, Stephen Elop a luat o decizie pe care aproape nimeni nu a inteles-o. CEO-ul Nokia a iesit in fata unei multimi de reporteri impreuna cu Steve Ballmer si a anuntat un parteneriat cu Microsoft care, printre altele, s-a reflectat in seria de terminale Lumia. Intr-o perioada in care Android-ul parea alegerea evidenta si Windows Phone era doar un experiment in care nu credea nimeni, unul dintre cei mai mari producatori de telefoane ai lumii dadea semne ca nu s-a orientat in directia care trebuie.

A trecut mult timp de atunci si Windows Phone incepe sa arate din ce in ce mai bine. La capitolul vanzari globale, a depasit deja BlackBerry si in mai multe tari a reusit sa se impuna in fata popularului iPhone. Chiar si in acest context, in subconstientul multora dintre noi a ramas intrebarea legata de deciza actualului CEO al companiei finlandeze.

Află pe Playtech.ro de ce Nokia se ocupă aproape exclusiv de terminale cu Windows Phone.