Care este obiectivul turistic european care i-a dezamăgit cel mai mult pe turişti FOTO

Celebra statuie Manneken Pis din Bruxelles, care înfăţişează un băieţel dezbrăcat făcând pipi într-o fântână, este destinaţia turistică europeană care i-a dezamăgit cel mai mult pe turişti, potrivit unui sondaj realizat pe 1.300 de adepţi ai formulei "city-trip" de pe site-ul de internet StedenTripper. Rezultatele au fost publicate pe site şi preluate de 7sur7.be. Podiumul este completat de Turnul Eiffel şi triplul punct de trecere a frontierei (Olanda-Belgia-Germania) de la Vaals.

RomaniaTV.net
06 dec. 2012, 20:20

Conform sondajului realizat de StedenTripper, Manneken Pis este cel mai supraevaluat obiectiv turistic din Europa, scrie agerpres.ro.

„Mulţi turişti (şi hoţi de buzunare) care se înghesuie să vadă un băieţel care face pipi? Nu, mulţumesc”, se poate citi pe StedenTripper ca posibilă explicaţie a primului loc ocupat de statuie, deloc de invidiat.

Lungimea cozii de aşteptare la Turnul Eiffel este uneori mai mare decât înălţimea turnului propriu-zis, spun alţii pe acelaşi site.

Ca şi Manneken Pis, şi statuia Micii Sirene de la Copenhaga, a patra în clasament, este prea mică şi se află „într-unul din cele mai mohorâte locuri pentru amplasarea unui obiectiv turistic”.

Piccadily Circus, aflat pe locul al cincilea în sondaj, este comparat cu o versiune ultra-light a Times Square din New York.

Top 10 mai cuprinde, în mod surprinzător, „Gioconda” de la Luvru, greu de admirat în mulţimea de vizitatori care se înghesuie să o vadă, din cauza micilor sale dimensiuni, dar şi Muzeul „Madame Tussauds” cu statuile lui de ceară, turnul înclinat din Pisa şi situl Stonehenge din Marea Britanie, care i-a dezamăgit pe turişti fiindcă monumentul megalitic poate fi observat doar de la distanţă, este foarte scump şi aglomerat.