Care este semnificaţia numelui Anais, purtat de fetiţa Elenei Băsescu

Elena Băsescu a anunţat marţi, oficial, că fetiţa sa se va numi Sofia Anais. Fiica preşedintelui a precizat că Sofia a fost alegerea ei, întrucât a fost numele bunicii lui Traian Băsescu, iar Anais este numele ales de soţul ei, Bogdan.

03 sept. 2013, 09:43
Care este semnificaţia numelui Anais, purtat de fetiţa Elenei Băsescu

Numele micuţei va fi Sofia Anais Ionescu-Băsescu. „Sofia a fost alegerea mea, pentru că pe 17 septembrie se sărbătoreşte Sfânta Sofia şi trebuia să nasc în jurul acestei date. Dar este şi un nume cu o semnificaţie foarte puternică pentru familia noastră, Sofia a fost bunica tatălui meu, pe care a iubit-o foarte mult. Iar Anais este un nume care i-a plăcut foarte mult lui Bogdan”, a scris Elena Băsescu pe pagina ei de Facebook.

Dacă despre numele Sofia s-a vorbit deja, iar fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a confirmat de luni că acesta este numele ales, Anais este surpriza zilei.

Numele Anais ar veni de la zeiţa persană a dragostei, Anahita, sau ar fi doar o derivaţie a numelui Anne în dialectul provensal şi catalan. Deasemenea, Anais ar putea fi o combinaţie între Ana şi Isabel.

Începând din 1985, Anais a devenit un nume foarte popular în Franţa, unde sunt de zece ori mai multe femei care poartă numele acesta faţă de Anne. Însă, înainte de secolul al 19-lea, în Franţa nu au fost înregistrate femei cu acest nume.