Care este starea medicului erou de la Piatra Neamț. Anunțul lui Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății a anunțat astăzi faptul că starea de sănătate a medicului Ioan Cătălin Denciu, cel care a încercat să salveze viața pacienților de la Spitalul din Piatra Neamț, este una stabilă.

16 nov. 2020, 12:36
Care este starea medicului erou de la Piatra Neamț. Anunțul lui Nelu Tătaru

Care este starea medicului erou de la Piatra Neamț. Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului care a izbucnit la Secția ATI a Spitalului Județean din Neamț, a fost transferat la un spital din Belgia. Medicii au reușit să îl stabilizeze.

Citește și: Ludovic Orban: „O să existe un plan de conformare. Am discutat despre posibilitatea decontării acestor cheltuieli din bani europeni”

„A ajuns ieri în jurul orei 12. S-a efectuat o procedură de dializă, s-a efectuat echilibrarea, tratamentul arsurilor. Este stabil în acest moment. Sunt critice cele trei zile. Este o procedură de protocol în arsuri. Suntem în evaluări în fiecare zi, ținem legătura”, a spus Tătaru.

„S-a făcut o nouă reevaluare. Dacă la Piatra Neamţ erau evaluări de 40% pe suprafaţa corporală – I, II, III şi IV, evaluarea de la Floreasca prezenta 70-75% arsuri de gradul II şi III”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Cătălin Denciu are arsuri de gradul 2 şi 3, conform unor surse medicale din România. El a ajuns în Belgia în jurul orei 12.00, ora României, şi a fost trecut imediat pe dializă. Totodată, sursele confirmă că specialiştii belgieni îi acordă şanse deoarece este tânăr, dar se tem de apariţia unor infectii nosocomiale.

Care este starea medicului erou de la Piatra Neamț. Cătălin Denciu va primi titlul de cetăţean de onoare

Medicul Cătălin Denciu care a suferit numeroase arsuri în timp ce încerca să-i salveze pe pacienții din secția ATI cuprinsă de flăcări va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț. Decizia va fi luată în ședința extraordinară a Consiliului Local programată luni.

Incendiu Piatra Neamț

Încă un pacient din salonul morţii a pierdut lupta cu viaţa. Numărul decedaţilor a ajuns la 11. Cea de-a 11 victimă este pacientul transportat la spitalul din Pașcani a murit luni dimineață, 16 noiembrie.

Pacientul nu a avut legătură cu incendiul, el fiind în stare gravă, infectat cu SARS-Cov-2. Ministerul Sănătăţii a confirmat această informaţie, 16 noiembrie, în jurul orei prânzului. Raed Arafat a declarat, duminică dimineaţă, că de la Spitalul Judeţean Neamţ au fost transferaţi şase pacienţi din salonul ATI afectat de incendiu şi încă un pacient care se afla deja în UPU şi care necesita terapie intensivă.

”Persoanele care au fost evacuate la UPU plus încă o persoană care se afla la UPU şi care avea nevoie de terapie intensivă au fost evacuate la Spitalul Leţcani – şase persoane şi la spitalul din Paşcani – o persoană”, a declarat Raed Arafat.