Care este starea primului copil internat la ATI din cauza COVID: „Are toate organele afectate”

Primul copil din țara noastră care a ajuns la secția de Terapie Intensivă în stare gravă este, în acest moment, în stare staționară. Atât inima cât și plămânii sunt foarte afectate. Medicii de la Spitalul Victor Gomoiu din Capitală spun că a fost în primă fază asimptomatic, ulterior a dezvoltat infecții foarte grave la nivelul tuturor organelor.

RomaniaTV.net
17 sept. 2020, 16:24
Care este starea primului copil internat la ATI din cauza COVID: „Are toate organele afectate”

Copilul a fost diagnosticat cu sindrom multisistemic inflamator MIS, o complicație extrem de rară care apare în general la copiii sub 5 ani și care presupune inflamarea pereților vaselor de sânge.

„Un copil de 9 ani și 11 luni, venit în spitalul nostru prin transfer de la Buzău. A fost diagnosticat ulterior, de către medicii noștri, cu un sindrom multisistemic inflamator, asociat temporar infecției cu SARS CoV 2„, a declarat unul dintre reprezentanții spitalului.

Citeşte şi: Primul copil român internat la ATI! „E primul caz din România, dar o să fie bine”

Absolut toate organele sunt afectate de această hiper-inflamație. Este dependent de oxigen. Copilul este posibil să fi fost infectat în urmă cu 3 săptămâni când părinții au fost pozitivi, dar el nu a fost testat și a fost asimptomatic.

„A venit într-o stare gravă, cu disfuncție multiplă de organ pe absolut toate organele. Unele dintre acestea s-au remis, starea lui generală este ameliorată. Nu este intubat copilul, momentan este stabil, staționar spre bine, dar are afectare pulmonară și cardiacă. Sindromul acesta poate să apară de la 3 săptămâni până la 6 luni post-COVID”, a declarat unul dintre medicii care îl tratează.


loading...