Dezastru în bucătăriile celor trei terase cunoscute din Mamaia, ÎNCHISE de Protecţia Consumatorului FOTO

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) din cadrul Comandamentului Litoral au verificat mai multe terase, autoserviri şi restaurante din staţiunea Mamaia şi au decis să închidă activitatea a trei dintre acestea din cauza gravelor nereguli descoperite. 

21 aug. 2016, 07:13

Activitatea teraselor Hora, Cleopatra si a Restaurantului „La Steaguri” a fost oprita temporar pana la remedierea deficientelor constatate, anunţă ANPC. 

In urma verificarilor au fost descoperite alimente fara elemente de identificare si caracterizare, fara a se putea stabili data durabilitatii minimale sau data limita de consum si fara a se putea stabili modul de pastrare/depozitare recomandat de operatorul economic, precum si datele de identificare ale acestuia.

De asemenea, au fost descoperite alimente depozitate la temperatura mediului ambiant (peste 30 grade C). Nu existau grafice de temperatura care sa indice si certifice pastrarea corespunzatoare a alimentelor si nu existau indicate cantitatile nete/ portie in meniu.

In urma verificarilor, comisarii au constatat minusuri de pana la 10% din cantitatea indicata pe portie. Mai mult, unele terase nu detineau autorizatie de functionare valabila. Comisarii ANPC au lasat invitatii operatorilor economici verificati pentru a pune la dispozitie totalitatea actelor solicitate si pentru a putea finaliza actelor de control.

Actiunile ANPC de verificare a respectarii drepturilor consumatorilor vor continua in toata aceasta perioda, urmand a se verifica si respectarea masurilor dispuse in controalele anterioare, iar abaterile de la aplicarea legislatiei privind protectia consumatorilor vor fi sanctionate.

ANPC recomanda turistilor ca si in aceasta perioada de vacant sa fie atenti atat la calitatea produselor alimentare si nealimentare, cat si la prestarea serviciilor achizitionate. De asemenea, comisarii ANPC reamintesc operatorilor economici ca acestia beneficiaza de consiliera gratuita din partea comisarilor ANPC pentru aplicarea corecta a legislatiei in domeniul protectiei consumatorilor si pentru a preintampina eventualele probleme ale consumatorilor si pentru aplicarea corecta a legislatiei.


loading...