Cel mai bine plătite locuri de muncă în România. Vezi cum sunt plătite şi în străinătate

Chiar dacă România este printre primele ţări cele mai sărace ale Europei, rămânem fruntaşi la unele salarii. Inginerii şi directorii de bănci de la noi sunt mai bine plătiţi decât cei din Ungaria, Cehia sau Turcia. Spre exemplu, un inginer automatist ajunge la un salariu anual de 30000 de euro, iar salariul unui director finaciar poate depăşi 100000 de euro anual.

07 mart. 2014, 09:04
Cel mai bine plătite locuri de muncă în România. Vezi cum sunt plătite şi în străinătate

Cel mai bine plătite locuri de muncă din România sunt în domeniile inginerie, producţie, servicii financiare, dar şi bancare, contabilitate şi asigurări, informează România TV. În aceste domenii, salariile sunt comparabile cu cele din Cehia, Turcia sau Ungaria. De exemplu, în domeniul inginerie, un inginer automatist român are un salariu anual de 30000 de euro, în comparaţie cu Turcia, unde salariul este de 26000 de euro sau cu Cehia, unde salariul este de 24000 de euro anual.

Citeşte şi Bani fără număr pentru şefii de la stat. Directorii şi-au acordat sporuri la care nu aveau dreptul

De asemenea, România are cel mai bine plătit manager de bancă, cu un salariu de 67000 de euro anual, fiind îndeaproape urmat de Ungaria, 60000 de euro şi Solvacia cu 36000 de euro. 

Citeşte şi ROMATSA: Salarii uriaşe şi cursuri de perfecţionare de UN MILION DE DOLARI pe plajele de la Miami

România pierde locul fruntaş, însă se clasează pe locul doi, în domeniul asigurărilor şi contabilitate. Un director financiar primeşte la noi în ţară un salariu de 108000 de euro anual, în timp ce în Polonia salariul este de 146000 de euro.

Datele au fost publicate în urma unui studiu efectuat de o firmă de recrutare.