Care sunt cele mai bune şi cele mai rele POZIŢII PENTRU SOMN. Vezi dacă dormi corect

Publicat: Joi, 09 Mai 2013 14:12 // Actualizat: Joi, 09 Mai 2013 14:13 // Sursa: RTV.net

Poziţia în care dormim, deşi aparent confortabilă, poate cauza afecţiuni grave atât la coloana vertebrală, cât şi în zona gâtului, motiv pentru care este necesar să ştim care este poziţia cea mai recomandată pentru somn, dar şi cea mai dăunătoare.

Foto: idiva.com

Potrivit doctorului Michael J. Breus, nu există o singură poziţie perfectă pentru dormit, dar pot fi recomandate anumite poziţii în funcţie de eventualele afecţiuni ale fiecăruia, potrivit Mediafax.

Cea mai benefică poziţie pentru somn s-a dovedit a fi dormitul pe spate, pentru că propagă greutatea în întregul corp, ceea ce ajută la ameliorarea oricărui tip de durere musculară sau întindere.

Pe de altă parte, dormitul pe burtă este cea mai puţin recomandată poziţie, potrivit doctorului: "Cea mai mare problemă este că trebuie să-ţi întorci aproape tot capul la 90 de grade şi acest lucru provoacă o puternică întindere de-a lungul întregului gât.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 mai 09:53
...rel="nofollow external" target="_blank" title="" class="ext-link">sfatulparintilor.ro Citeşte şi Care sunt cele mai bune şi cele mai rele POZIŢII PENTRU SOMN. Vezi dacă dormi corect Source...
09 mai 15:05
...la 90 de grade şi acest lucru provoacă o puternică întindere de-a lungul întregului gât. Source Article from http://www.rtv.net/care-sunt-cele-mai-bune-si-cele-mai-rele-pozitii-pentru-somn-vezi-daca-dormi-corect_78950.html ...
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H