Care sunt cele mai des întâlnite probleme de tinerii din Generația Z. Motivele pentru care absentează foarte des de la locul de muncă

Generația Z, tinerii cu vârste între 16 și 26 de ani, se confruntă cu o serie de probleme de sănătate tot mai frecvente, printre care dureri intense de gât și de spate.
Filip Stan
23 oct. 2024, 19:19
Care sunt cele mai des întâlnite probleme de tinerii din Generația Z. Motivele pentru care absentează foarte des de la locul de muncă

Aceste disconforturi sunt atât de severe încât adesea le afectează capacitatea de a lucra. Un studiu recent realizat pe un eșantion de 2000 de persoane, publicat de Daily Mail, arată că aproximativ 24% dintre tinerii din această grupă de vârstă au invocat durerile de gât și spate ca motive pentru a absenta de la serviciu. Comparativ, doar 14% dintre cei cu vârste de peste 59 de ani au menționat același motiv pentru a lipsi de la muncă.

Generația Z caută motive pentru a lipsi de la locul de muncă

Această problemă este din ce în ce mai relevantă, având în vedere stilul de viață modern, care favorizează utilizarea excesivă a tehnologiei. Specialiștii avertizează că acest fenomen are un impact semnificativ asupra sănătății fizice a tinerilor. Chiropracticianul Jake Boyle a atras atenția asupra unui fenomen denumit „gâtul tehnologic”, care se referă la o deformare a coloanei vertebrale superioare cauzată de postura incorectă menținută în timpul utilizării îndelungate a dispozitivelor mobile.

Pe lângă durerile de gât și spate, Generația Z se confruntă cu o serie de alte probleme de sănătate, multe dintre acestea legate de stilul de viață modern. De exemplu, timpul petrecut pe ecrane are un impact semnificativ asupra sănătății mentale. Studiile arată că tinerii din această generație se confruntă cu rate crescute de depresie și anxietate, parțial din cauza utilizării excesive a rețelelor de socializare. Un studiu din 2019, publicat în Journal of the American Medical Association, a evidențiat o legătură între timpul petrecut pe platformele sociale și riscul crescut de tulburări mentale.

Citește și: Creştere alarmantă a cazurilor de pneumonie în România. Care sunt categoriile de vârstă cele mai afectate

Problemele legate de somn sunt, de asemenea, o preocupare majoră. Un studiu din 2017, publicat în Sleep Health, a constatat că utilizarea dispozitivelor electronice înainte de culcare contribuie semnificativ la tulburările de somn. Expunerea la lumina albastră emisă de ecrane afectează producția de melatonină, hormonul care reglează somnul, ceea ce duce la insomnie și alte probleme legate de odihnă.

Un alt aspect îngrijorător este sedentarismul, care afectează sănătatea fizică a tinerilor. O cercetare realizată de Organizația Mondială a Sănătății (WHO) în 2019 a arătat că 80% dintre tinerii cu vârste între 11 și 17 ani nu fac suficientă activitate fizică zilnică. Această lipsă de mișcare, combinată cu timpul petrecut în fața ecranelor, crește riscul de obezitate și boli cardiovasculare.

Problemele de postură sunt și ele semnificative, cu un studiu realizat de British Chiropractic Association care arată că aproape 45% dintre tinerii din Generația Z se plâng de dureri de spate și de o postură proastă. Aceste probleme sunt adesea rezultatul orelor petrecute aplecați peste telefoane sau laptopuri, având un impact negativ asupra sănătății musculo-scheletice.

Citește și: Ne îngrășăm după ce renunțăm la țigări? Doctorul Marius Sava explică totul!

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu a făcut senzație la Gala Premiilor GOPO 2025! Actrița a strălucit la 46 de ani
Fanatik.ro
Care este suprafața reală a Bucureștiului? Capitala nu este cel mai mare oraș din țară
Capital.ro
Călin Georgescu, conducătorul din umbră al României! Planul nu mai poate fi oprit
Playtech.ro
Cum conduci o mașină diesel ca să consumi mai puțin. Regula pe care puțini o respectă
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Cum vede șeful Inscop finala prezidențială: „9 din 10 votanţi PSD l-ar vota pe George Simion şi nu pe domnul Nicuşor Dan”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Elena Lasconi, lovitură pentru Nicușor Dan. A scos dovezile
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Extrageri speciale loto de 1 Mai. Loteria Română a suplimentat fondul de câștiguri
Cancan.ro
E însărcinată! Vedeta din România va naște primul copil cu iubitul ei, la peste 1 an de la divorț
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
TAXĂ pentru șoferi în România. Se achită lunar 60 de lei către Primărie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
VIDEO Un nou război cumplit stă să înceapă. Premierul unei puteri nucleare a anulat vizita la Putin și a dat ordinul de atac asupra țării vecine!
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Când intră pensia pe card în mai 2025. Ce trebuie să știe cei cinci milioane de pensionari
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ce-a înțeles BBC din scandalul Georgescu. Restul lumii încă așteaptă traducerea…