Care sunt cele mai potrivite jocuri educative pentru copii si de ce?

Pana la varsta de 3 ani (si nu numai, ar putea spune alti parinti), copiii sunt plini de energie si vor sa exploreze totul in jurul lor. Le plac toate tipurile de activitati fizice, vor sa impinga, sa traga, sa dea jos, sa goleasca si sa umple, adora sa se uite la carti cu poze si pot identifica imaginile foarte usor. In aceasta perioada, sunt cel mai curiosi simt nevoia sa atinga si sa cerceteze orice.

RomaniaTV.net
31 aug. 2017, 08:16
Care sunt cele mai potrivite jocuri educative pentru copii si de ce?

Copiilor din aceasta categorie de varsta le plac jucariile de imitatie, ei imitand activitatile de rutina ale adultilor. De cate ori nu i-ati surprins pe cei mici incercand sa fie ca mami sau ca tati?

Odata ajunsi la aceasta varsta, cei mici au nevoie de jocuri educative. Conform expertilor in dezvoltarea copilului, cele mai bune jucarii sunt jocurile educative. Ele incurajeaza dezvoltarea unor abilitati specifice si sunt foarte interesante, reusind sa imbine distractia si invatarea.

Secretul jocurilor educative este acela ca dezvolta un numar diferit de abilitati care sunt folosita in ultima instanta in maniere complexe mai tarziu in viata.
O gama larga de jocuri educative ii ofera copilului posibilitatea sa invete si sa isi dezvolte abilitatile fizice, sociale, creative si intelectuale. Spre exemplu, un joc educativ ce presupune construirea stimuleaza capacitatile motorii si dexteritatea, abilitatea de a citi sau de a urma instructiunile, actionand pas cu pas, precum si rabdarea de a termina o sarcina care dureaza multe.

Dar cum sunt cele mai bune jocuri educative? Iata cateva dintre ele:

  • Jucarii de construit

Seturile LEGO, cuburile, blocurile si alte proiecte de constructie se situeaza printre cele mai bune in dezvoltarea simtului spatial al copiilor, dar si al abilitatii lor de a duce o sarcina la indeplinire.

  • Jucarii creative

Explorarea artei ii familiarizeaza pe copii cu culorile si combinatiile dintre acestea si permite exprimarea creativitatii si comunicarea non-verbala.

  • Papusile si masinutele

Acestea le dezvolta copiilor imaginatia si limbajul.

  • Jocurile de societate

Acestea implica imbinarea, numararea si asteptarea randului, astfel ca cel mic va invata sa aiba rabdare.

  • Jocurile de puzzle

Jocurile de puzzle dezvolta abilitatea de a diferentia vizual imaginile si rabdarea de a termina o sarcina.

Jocurile educative vin sub diferite forme si sunt foarte utile si interesante, chiar si pentru cei mai mari. La Noriel poti sa descoperi o multime de jocuri si de jucarii, toate la preturi accesibile si interesante. Iar la comenzi de minimum 150 de lei, transportul este gratuit oriunde in tara.
Papusile, masinutele, consolele, puzzle-urile, jucarii creative, jucariile interactive, jocurile – sunt toate la Noriel si sunt pregatite sa ii ajute pe cei mici sa se dezvolte frumos si sanatos.