Care sunt cele patru ţări din Europa în care românii nu sunt primiţi din cauza numărului uriaş de cazuri de COVID-19

Malta, Slovacia, Danemarca și Estonia limitează, momentan, accesul românilor pe teritoriul lor., deoarece România este a treia țară după numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus din Europa, fiind inclusă în zona galbenă. 

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 10:40
Care sunt cele patru ţări din Europa în care românii nu sunt primiţi din cauza numărului uriaş de cazuri de COVID-19

Malta a anunțat că va permite zborurile comerciale de la 1 iulie. Pe lista de state ale căror cetățeni vor putea intra în țară nu se regăsește România, însă situația s-ar putea schimba până la 15 iulie, când, potrivit visitmalta.com, toate celelalte restricții vor fi ridicate.

Lista statelor europene care pot zbura în și dinspre Malta cuprinde: Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franța , Germania, Grecia, Islanda, Israel, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Slovacia, Spania și Ungaria.

Citeşte şi: Un nou studiu identifică motivele pentru care fumătorii români fac trecerea de la fumat la produse cu potenţial de risc redus

Slovacia nu permite accesul cetățenilor români pe teritoriul său în scop turistic, de afaceri, personal. Începând cu 20 iunie, cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene pot traversa teritoriul Slovaciei, fără aprobarea prealabilă a Ministerului slovac de Interne, cu condiţia ca tranzitul să se realizeze fără oprire, în cel mult 8 ore de la intrare, inclusiv opririle destinate alimentării cu combustibil, potrivit Ambasadei române din Slovacia. Sunt deschise frontierele Slovaciei pentru cetăţenii următoarelor state: Bulgaria, Cipru, Rep. Cehă, Danemarca, Insulele Feroe, Estonia, Finlanda, Grecia, Croația, Islanda, Liechtenstein, Lituania, Letonia, Ungaria, Malta, Germania, Norvegia, Austria, Slovenia, Elveţia, Muntenegru, Monaco şi Polonia.

Citeşte şi: Noi reguli pentru românii care merg în Grecia. Ce condiţii trebuie să respecte turiştii după 1 iulie

Danemarca este, începând de sâmbătă, deschisă călătoriilor către şi dinspre majoritatea ţărilor europene, cu excepţia a şase ţări, printre care și România. Decizia este luată pe baza evoluţiei epidemiei de coronavirus în fiecare dintre acestea, a anunţat joi Ministerul danez de Externe. Ambasada României la Copenhaga a precizat ulterior că românii pot intra pe teritoriul Danemarcei dar cu condiția de a avea minimum 6 nopți de cazare rezervate în această țară. Aici pot fi consultate condițiile în care este permis accesul cetățenilor români în statul nordic.

Estonia anunțase deja că românii care doresc să intre în această țară trebuie să stea în caratină. Printre țările care se mai află în „zona galbenă” se mai numără Suedia, Portugalia, Bulgaria și Polonia. Alte țări din afara blocului comunitar care se află în zona galbenă sunt Marea Britanie și Serbia.


loading...
Partenerii noștri