Care sunt diferenţele dintre cancerul de colon şi hemoroizi

Din nefericire, cancerul face din ce în ce mai multe victime. Află cum să recunoști simptomele unui cancer colorectal și să le deosebești de cele hemoroidale.

02 nov. 2017, 06:53
Care sunt diferenţele dintre cancerul de colon şi hemoroizi

Deși simptomele celor două afecțiuni sunt extrem de asemănătoare, cu cât vei cunoaște mai bine simptmatologiile lor cu atât mai repede va trebui să mergi la un medic specialist atunci când observi că ceva este în neregulă cu tine.

Atât în SUA, cât și în Europa din păcate cancerul colorectal reprezintă a treia cauză de cancer, iar medicii transmit constant semnale de alarmă pentru a nu lasă simptomele să treacă de la sine, nici în cazul hemoroizilor și ami ales în cazul dezvoltării celuleor canceroase
Cancerul colorectal este, de multe ori, confundat cu hemoroizii. Acesta este un avertisment transmis de medici. Specialiștii explică care sunt simptomele pentru a nu mai fi confundată această maladie gravă.

Cancerul colorectal reprezinta a treia cauza de cancer atat in SUA, cat si in Europa.
Simptome comune ale acestor afecțiuni

Sângerările fie că le observi pe hârtia igienică fie că le observi în closet este un simptom comun pentru ambele afecțiuni, observarea acestui semnal ar trebui să te trimită de urgență la medic pentru un consult de specialitate.

Este foarte ușor să confunzi afecțiunile între ele deși luate separat există diferențe destul de mari atât în ceea ce privește riscurile cât și șansele de recuperare.

Astfel, ambele pot să te facă să te confrunți cu tulburări de tranzit, existând alternări între scaunul diareic și constipație. Și acest simptom trebuie să te trimită imediat la medicul specialist.

În cazul în care deja ai fost depistat cu hemorozi singura ta șansă de a nu complica această situație este vizita regulată la medicul proctolog. În felul acesta vei putea evita apariția cancerului colorectal, prin observarea atentă a hemoroizilor deja existenți.

Ambele afecțiuni într-un stadiu incipient pot fi confundate cu afecțiuni digestive sau cu sindromul colonului iritabil.
Când există un risc crescut pentru aceste afecțiuni?

În cazul dezvoltării cancerului colorectal primele manifestări pe care organismul ți le transmite sunt modificare aspectului scaunului, prezența anemiilor prin hemoragii oculte, dureri abdominale fără o cauză anume și bineînțeles prezența sângerării la scaun.

Cu cât mainfestarea canceroasă avansează în organism cu atât simptomele variazi ajungându-se la astenie, inapetență și chiar scăderea ponderală foarte mare.

Rata dezvoltării celulelor canceroase la nivelul colonului este mai ridicată după vârsta de 50 de ani și sunt mai mari șansele dacă în istoricul familial există sau au fost cazuri ce cancer sau există persoane cu boli inflamatorii sau predispuse la polipoză famialială adenomatoasă.

Astfel că putem vorbi despre o formă canceroasă non-ereditară și una ereditară care se dezvoltă din tumori beningne.

Ce analize medicale depistează cancerul

Orice simptom anormal pe care îl observi la nivelul abdomenului sau a rectului trebuie să te pună pe gânduri și să îți faci o programare la medic. De cele mai multe ori un consult de specialitate face diferența dintre sănătate și boală.

Deoarece cancerul este o afecțiune cu o evoluție fatală dacă nu este monitorizată corespunzător și nu este diagnosticată la timp, mai ales atunci când încep să se dezvolte polipii precanceroși, o colonoscopie îți poate salva viața.

În plus este indicat să adopți un stil alimentar sănătos, să renunți la vicii și să faci cât mai multă mișcare.

Află despre modalitățile de combatere a hemoroizilor pe clicksanatate.ro.