Care sunt momentele prielnice detoxului corporal

Stilul de viaţă dezordonat, poluarea, fumatul, alimentaţia nesănătoasă sunt printre factorii care duc la acumularea de toxine în organism. De aceea, există momente când este necesar să faci o cură de detoxifiere.

RomaniaTV.net
13 apr. 2016, 08:36
Care sunt momentele prielnice detoxului corporal

Această dietă poate fi bazată pe cereale, sucuri, fructe, legume, suplimente nutritive sau chiar medicamente. Curele de detoxifiere se pot alege în funcţie de organismul fiecărei persoane.

Cura de detoxifiere perfectă NU EXISTĂ

„Nu există cura de detoxifiere perfectă, care să funcţioneze la fel pentru toată lumea. De aceea, când alegi o astfel de schemă de detox, trebuie să fii foarte bine informată, ca să poţi înlocui cu vitamine şi suplimente lipsurile din organism”, spune Nicoleta Ion, Trainer Skin Care & SPA Division.

Cele mai populare cure de detoxifiere sunt acelea bazate pe sucuri. Se pot combina legume sau fructe şi se elimină din alimentaţie mesele solide. Acestea ajută la eliminarea toxinelor din corp, iar beneficiile sunt numeroase atât în interior, cât şi la nivelul pielii.

Citeşte şi  Topul celor mai bune 5 sucuri pentru detoxifiere

Care sunt momentele prielnice pentru o cură de detoxifiere?

Există câteva momente prielnice pentru o cură de detoxifiere. În primul rând, atunci când se schimbă anotimpurile, mai ales primăvara. Dupa o iarnă în care am consumat cantităţi mici de legume şi fructe, este perioada ideală pentru a introduce din abundenţă în alimentaţie salate şi crudităţi de sezon.

Prin detoxifiere scăpăm de toxine, dar şi de grăsimea din corp

Persoanele care vor să slăbească sau cele care au probleme cu digestia pot face aceste cure. De ce? Pentru că, prin detoxifiere se elimină nu doar toxinele din corp, dar şi grăsimea şi apa în exces.

Ajută şi la renuţarea la fumat

Ori de câte ori ne simţim obosiţi şi fără energie, putem apela la o cură de detoxifiere. În felul acesta dăm un refresh organismului care va fi plin de vitalitate. Sunt situaţii în care curele de detoxifiere au ajutat şi la vindecarea unor afecţiuni interne sau chiar la renunţarea la fumat.

Află care sunt plantele care ajută la detoxifierea ficatului AICI