Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi dacă vrei să îți schimbi locuința. Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le verifici când vrei să cumperi o casă

Cum sa verifici o locuinta pe care urmeaza sa o cumperi, 10 lucruri la care sa fii atent pentru a nu fi pacalit. Ce trebuie sa stii si care sunt semnalele de alarma.

10 mai 2023, 19:04
Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi dacă vrei să îți schimbi locuința. Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le verifici când vrei să cumperi o casă

Dacă te gândești serios să îți schimbi locuința, ar trebui să fi atent la o serie de aspecte atunci când îți cauți un apartament sau o casă. În astfel de situații este foarte ușor să ne păcălim. Entuziasmul sau graba de a găsi ceva potrivit pentru noi ne pot face să ignorăm anumite probleme, care ulterior ne vor da bătăi mari de cap. O astfel de achiziție presupune o investiție foarte mare, așa că nu ar fi bine să arunci banii pe fereastră, până să verifici că totul este în regulă.

Citește și: 3 aspecte de luat în considerare atunci când cumperi o masă pentru locuința ta

Primul aspect pe care trebuie să îl verifici este dacă există fisuri. Nu ne referim la fisurile fine care apar în mod normal, pe măsură ce clădirea „se așează”. Este vorba despre acele fisuri adânci care arată că ar putea exista probleme în ceea ce privește fundația casei sau chiar probleme ale structurii de rezistență.

Dacă observi că există astfel de fisuri, indicat ar fi să te orientezi deja spre altă casă care să fie mai bine construită. De asemenea, ar trebui să verifici dacă există astfel de fisuri la nivelul ramelor de la ferestre, al ușilor. Cu această ocazie ar trebui să vezi și dacă acestea se închid bine și fără probleme.

Ce trebuie să verifici atunci când vrei să îți schimbi locuința

Cu toate că ar putea părea absurd, dacă simți că în casa pe care vrei să o cumperi există un miros puternic de odorizant, acesta ar putea fi un semnal de alarmă important. Vânzătorul ar putea să încerce să mascheze astfel o serie de probleme la nivelul instalațiilor sanitare. Și zona în care se află locuința ar putea să creeze probleme, din punct de vedere al mirosului. Așa că ar trebui să iei în seamă acest aspect, deoarece aceasta este o problemă care îți va da bătăi de cap pe termen lung.

Igrasia sau mucegaiul pot apărea din mai multe cauze, așadar pot ascunde mai multe tipuri de defecțiuni. Dacă obseri că există mugegai în locuință respectivă, acest lucru poate să însemne că pereții sunt îmbibați cu apă sau că există scurgeri provenite fie de pe acoperiș, fie de la țevile care trec prin pereți. Din acest motiv, cel mai bine ar fi să evităm locuința care prezintă astfel de probleme și să ne orientăm spre altă propietate.

De asemenea, trebuie sa verifici daca instalatia electrica si reteaua de apa sau canalizare functioneaza in mod corespunzator. Testeaza toti consumatorii electrici si vei daca exista probleme. Mare atentie si la mirosul de incins sau ars.

Citește și: Ce rușine! Care sunt cele mai urâte orașe din România. Mare surpriză în TOP