Care sunt plantele ce aduc ghinion și ceartă în cuplu. Iată de ce ar trebui să evitați să le țineți în locuință

Tuturor românilor le plac plantele și le au în casă. Însă ce e bine de știut e că unele plante de apartament aduc ceartă și ghinion, așa că e mai bine să le evitați.

01 mai 2023, 11:01
Care sunt plantele ce aduc ghinion și ceartă în cuplu. Iată de ce ar trebui să evitați să le țineți în locuință

Care sunt plantele ce aduc ghinion. Cei mai mulți dintre noi ținem plante în casă pentru decor sau pentru a menține aerul curat. Totuși, ar trebui să fim foarte atenți la ce alegem fiindcă, potrivit principiilor feng-shui, există unele plante care atrage ceartă, ghinion și probleme în relația de cuplu.

Cactusul

Plantele ce aduc ghinion. Una dintre aceste plante aducătoare de ghinion este cactusul. Mulți îl aleg pentru că nu necesită mult timp pentru îngrijire și poate fi udat mai rar decât alte plante. Specialiștii în feng-shui spun, însă, că influențează negativ atmosfera din cămin, potrivit click.

Ficusul și limba soacrei

Plantele ce aduc ghinion. Dacă te confrunți cu probleme financiare e posibil să fie din cauza cactușilor din casă. Specialiștii recomandă să îl evităm și să-l înlocuim cu alte plante.

Din aceeași categorie fac parte și ficusul și limba soacrei. Ambele aduc ghinion, ceartă, boli și atrag energiile negative.

Care sunt plantele de care ar trebui să ne ferim

  • Planta de piper – Se crede că aduce boli și probleme de sănătate, în special dacă este așezată în dormitor.
  • Yucca – Această plantă este considerată aducătoare de ghinion în cultura populară din Brazilia și Portugalia.
  • Crinul de apartament – Deși frumos și parfumat, se crede că aduce ghinion în căsnicie și că poate provoca probleme de sănătate.

Flori care aduc noroc de bani. Top 3 plante pentru un buzunar plin

  • Arborele de jad

Deschidem lista plantelor aducatoare de noroc pe plan financiar, prezentand arborele de jad. Supranumit si „planta banilor”, acesta este adesea utilizat in tehnica Feng Shui, pentru a atrage energiile aducatoare de prosperitate. Se pare ca pseudonimul de „copacul banilor” isi are originea in povestea lui Jack si a vrejului care i-a adus acestuia bunastarea materiale. Asociat cu vrejul de fasole din poveste datorita frunzelor sale asemanatoare cu aceasta planta leguminoasa, arborelui de jad i s-a dus vestea ca umple buzunarele si conturile celor care il adopostasc in casa lor si il ingrijesc cu drag!

  • Crizantema

Chiar daca nu te-ai fi asteptat ca o planta atat de simpla pe cat este crizantema sa fie aducatoare de noroc, ei bine, crizantema nu este numita fara argumente „floarea vietii”. Conform unei zicale traditionale din China, „cel ce vrea sa fie fericit toata viata, trebuie sa cultive crizanteme”. Se spune ca aceste flori aduc bucurie posesorilor pe toate planurile, inclusiv pe cel financiar. Si japonezii, care o considera o floare ce defineste perfectiunea, folosesc crizantemele pentru a celebra diverse ocazii speciale, ba chiar i-au inchinat chiar si o sarbatoare acestei flori minunate: „Festivalul fericii”. Asadar, daca iti doresti sa te bucuri de efectele acesteia, alege buchete de flori realizate din crizanteme. Petalele sale numeroase iti vor aduce succesul financiar, asa ca uita de grija banilor!

  • Orhideea

Dintre toate florile, orhideea este cea care se impune prin maretia sa. O floare care transmite rafinament indiferent de culoarea pe care o are, orhideea era considerata in timpurile stravechi o floare cu efecte afrodisiace, fiind un simbol al pasiunii si al erotismului. Mai apoi, in timpul Epocii Victoriene, orhideele au fost ridicate la rang la cadouri de lux, devenid daruri pline de eleganta, datorita originilor lor exotice. De curand, expertii in oniromantie au descoperit ca interpretarea din vis a orhideei este un semn foarte bun, deoarece anunta un mare succes pe plan profesional. Chiar si prin forma simetrica a florilor, aceasta planta reprezinta ideea de a perfectiune, motiv pentru care este considerata floarea care aduce succese si reusite oricui o primeste.