Care sunt românii care pot primi 1.000 de lei de la Guvern. Ordonanţa a fost deja aprobată

Guvernul României a luat o decizie semnificativă joi, adoptând o Ordonanță de Urgență care va duce la majorarea salariilor pentru anumite categorii de angajați.

02 apr. 2024, 17:38
Care sunt românii care pot primi 1.000 de lei de la Guvern. Ordonanţa a fost deja aprobată

Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, această măsură va aduce beneficii angajaților din Ministerul Apărării Naționale (MApN), instituțiile de ordine publică și domeniul securității naționale.

Conform informațiilor furnizate de Antena 3, Ordonanța prevede o creștere salarială de până la 30% pentru personalul din aceste sectoare esențiale. Printre măsurile incluse în document se numără și dublarea indemnizațiilor pentru participarea la misiuni, exerciții și aplicații militare.

Această decizie este menită să recompenseze și să încurajeze munca angajaților din aceste domenii, subliniindu-se importanța contribuției lor la siguranța națională.

Majorarea salarială va aduce un plus de minim 1000 de lei în fiecare lună pentru mulți dintre acești angajați, oferindu-le un stimulent semnificativ pentru implicarea lor în misiuni de instrucție și exerciții militare, atât în țară, cât și în afara ei.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a explicat că această ordonanță reprezintă un angajament ferm pentru sprijinirea personalului din sectoarele cheie ale apărării și securității naționale. Modificările adoptate vin în contextul eforturilor continue de consolidare a capacității acestor instituții în fața amenințărilor interne și externe.

Citeşte şi: Veşti bune pentru seniorii cu pensii mai mici de 2.100 lei. Creşte plafonul de la care se acordă tichetele pentru mai mulţi pensionari

„Prin această ordonanţă se acordă o majorare salarială de până la 30% din solda de funcţie sau salariul de funcţie sau salariul de bază, pentru personalul din instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Totodată, se reglementează dublarea, raportat la anul 2018, a indemnizaţiei de delegare – detaşare pentru personalul din instituţiile de apărare ordine publică şi securitate naţională, care participă la misiuni de instrucţie, exerciţii militare şi aplicaţii în tabere sau un poligoane, cu participare internaţională sau misiuni pe teritoriul României cu durată mai mare de 48 de ore şi la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care au locul permanent de muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Astfel, decizia Guvernului României reflectă preocuparea pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și pentru recunoașterea eforturilor depuse de angajații din domeniile vitale ale securității naționale.

Citeşte şi: O categorie de români va primi ajutor în valoare de 1.500 de euro de la stat. Cine sunt norocoșii și care sunt condițiile necesare pentru a încasa banii