Care sunt semnele care arată că ai colesterolul mărit

Colesterolul este un tip de grăsime prezent în toate celulele corpului și a cărei funcții este necesară pentru funcționarea optimă a organismului.

18 dec. 2015, 10:10
Care sunt semnele care arată că ai colesterolul mărit

Printre principalele funcții ale colesterolului se numără formarea acizilor biliari, care sunt responsabili pentru digestia grăsimilor. În plus, colesterolul are legătură cu formarea hormonilor sexuali și tiroidieni determinați.

Totuși, deși colesterolul este necesar pentru buna funcționare a mai multor organe, el se poate transforma într-un dușman pentru sănătate atunci când nu este ținut sub control.

Marea problemă este că multe persoane nu sunt conștiente că au un nivel ridicat de colesterol, deoarece este greu de detectat din cauza lipsei de simptome. În consecință, pot apărea probleme serioase la nivelul ficatului și sistemului cardiovascular.

De exemplu, există un risc crescut de a dezvolta ateroscleroză, o boală care implică acumularea de colesterol și alte lipide în exces pe pereții arteriali, provocând astfel probleme în circulația fluxului de sânge către inimă.

Simptomele unui nivel crescut de colesterol

Până în prezent, nu a fost identificat un simptom evident care să ajute la identificarea unui nivel ridicat de colesterol, ci doar prin intermediul analizelor de sânge.

Însă, experții în sănătate au alcătuit o listă cu simptomele recurente legate de această afecțiune. Iată care sunt acestea!

Află ce simptome arată că ai colesterolul mărit AICI